Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Biden supera Trump a Geòrgia i és a tocar dels 270 vots electorals que li donarien la presidència dels EUA

ACN Brussel·les.-El candidat demòcrata Joe Biden ha superat aquest divendres al matí el president dels EUA, Donald Trump, en el recompte a Geòrgia, i és a tocar dels 270 vots […]

Agències 06/11/2020

ACN Brussel·les.-El candidat demòcrata Joe Biden ha superat aquest divendres al matí el president dels EUA, Donald Trump, en el recompte a Geòrgia, i és a tocar dels 270 vots electorals que li permetrien entrar a la Casa Blanca. El demòcrata ara lidera a Geòrgia per només 1.586 vots de diferència amb Trump. El recompte encara continua en aquest estat i, de moment, no està confirmada la victòria de Biden. A més, les autoritats d’aquest estat han anunciat aquesta tarda que faran un segon recompte dels vots per l’estreta diferència entre els dos candidats. Si Biden guanyés a Geòrgia, Trump només podria aspirar a l’empat. En paral·lel, el demòcrata també ha fet aquest divendres el sorpasso al republicà a Pennsilvània, un estat que podria ser decisiu.

Per ara Biden té assegurats 253 vots electorals i Trump només 214. Per tant, el demòcrata necessita almenys 17 vots electorals per arribar als 270 i guanyar.Biden lidera a la majoria dels estats que encara estan en joc: Pennsilvània (5.587 vots de diferència), Geòrgia (1.097 vots de diferència), Nevada (11.438 vots de diferència) i Arizona (47.052 vots de diferència). Trump només aguanta a Carolina del Nord amb un marge de 76.737 vots.El pes de Pennsilvània, que val 20 vots electorals, fa que tots els ulls estiguin posats ara en aquest estat del cinturó de l’òxid. Si perd Pennsilvània, Trump no pot optar a la reelecció i Biden serà el pròxim president dels EUA.Ara bé, el desenllaç a Geòrgia (16 vots electorals), Arizona (11 vots electorals) i Nevada (6 vots electorals) també podria ser determinant. Per alguns mitjans, com la CNN i ‘The New York Times’, Arizona encara està oberta, mentre que AP i Fox atribueixen ja la victòria al demòcrata.