Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Biden escurça la distància amb Trump a Pennsilvània i però perd lideratge a Arizona

ACN Barcelona.-El candidat demòcrata a les eleccions dels Estats Units, Joe Biden, escurça cada vegada més la seva distància amb Donald Trump a l’estat de Pennsilvània, el premi gros dels […]

Agències 05/11/2020

ACN Barcelona.-El candidat demòcrata a les eleccions dels Estats Units, Joe Biden, escurça cada vegada més la seva distància amb Donald Trump a l’estat de Pennsilvània, el premi gros dels estats que queden per declarar en els comicis. Biden segueix per darrere de Trump, però si dimarts i dimecres la distància entre els dos candidats havia arribat a ser de sis punts, ara és molt ajustada: Trump té un 50,7% dels vots i Biden un 48,1%, amb una diferència de 164.000 vots. Si Biden guanyés Pennsilvània obtindria els 270 vots electorals necessaris per entrar a la Casa Blanca, independentment de si retingués Arizona, un estat que mitjans com AP o Fox ja havien declarat per al demòcrata, però on la diferència també s’està ajustat, en aquest cap en favor de Trump.

A Arizona, Biden lidera amb el 50,5% dels vots i Trump té un 48,1%, amb el 86% escrutat. De totes maneres, i davant de la possibilitat d’una victòria demòcrata, Trump ja ha anunciat recursos judicials contra els recomptes en estats clau com Michigan o Pennsilvània. El republicà i actual president considera que li han “robat” els comicis, i ha criticat que es comptabilitzin vots més enllà de la nit electoral. El recompte és tan llarg, però, per l’elevada participació anticipada, que ha estat històrica.