Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Biden crida a la unitat per reparar les divisions als EUA: “La democràcia ha prevalgut”

ACN Barcelona.-El president dels Estats Units, Joe Biden, ha fet una crida a la unitat per reparar les divisions al país en el seu discurs inaugural just després de jurar […]

Avatar
Agències 20/01/2021

ACN Barcelona.-El president dels Estats Units, Joe Biden, ha fet una crida a la unitat per reparar les divisions al país en el seu discurs inaugural just després de jurar el càrrec. “La democràcia ha prevalgut”, ha dit el demòcrata que va patir el boicot d’un grup de seguidors de Donald Trump en l’assalt al Capitoli fa poques setmanes. El demòcrata ha promès “no posposar més” la justícia racial i “derrotar” el supremacisme blanc. “Seré un president per a tots els nord-americans”, ha assegurat. Biden també s’ha compromès a “reparar les aliances” internacionals per superar l’hostilitat de Trump al multilateralisme. “Ens tornarem a implicar amb el món”, ha avançat el demòcrata que vol fer als EUA “un líder del bé” a nivell mundial.

A més de reafirmar la seva intenció per prioritzar la lluita contra la pandèmia, Biden ha dedicat un moment de silenci pels morts de la covid-19 durant el discurs posterior al jurament del càrrec. “Superarem aquests moments difícils”, ha afirmat.