Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Biden anuncia sancions a les repúbliques de Donetsk i Lugansk, reconegudes per Putin “independents” d’Ucraïna

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president dels Estats Units, Joe Biden, emetrà “aviat” una ordre executiva que prohibirà noves inversions, comerç i finançament als súbdits nord-americans a les regions ucraïneses de Donetsk i Lugansk. Així ho ha anunciat la secretària de premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki, després que el president de Rússia, Vladimir Putin, hagi reconegut la independència d’Ucraïna dels dos territoris, en un nou pas en l’escalada de tensió entre les dues potències mundials a l’entorn del país de l’Europa de l’est. L’ordre també proporcionarà autoritat per “imposar sancions a qualsevol persona determinada a operar” a la zona. Pskai també ha anunciat mesures “addicionals” relacionades amb la “violació flagrant” dels compromisos internacionals de Rússia.

La secretària de premsa de la Casa Blanca ha aclarit que aquestes mesures són diferents de les econòmiques “ràpides i severes” que els Estats Units preparen “amb els aliats i els socis” per si Rússia envaeix Ucraïna.

Publicitat

En termes similars s’ha expressat el Regne Unit. La ministra de Relacions Exteriors, Liz Truss, ha considerat que el pas de Putin representa “un nou atac a la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna”, assenyala “el final” del procés de Minsk i és una “violació” de la carta de l’ONU. A més, “demostra la decisió de Rússia d’escollir un camí d’enfrontament per sobre del diàleg”.

Truss ha anunciat que el Regne Unit coordinarà la resposta “amb els aliats”. I ha afegit: “No permetrem que la violació per part de Rússia dels seus compromisos internacionals quedi impune”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió