Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Betevé acomiada 9 treballadors dins d’un “pla de xoc” per revertir una situació econòmica “crítica”

ACN Barcelona.-El director de betevé, Sergi Vicente, ha admès que la televisió té “un dèficit econòmic enorme, que no para de créixer” i que la situació és “crítica”. En un […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-El director de betevé, Sergi Vicente, ha admès que la televisió té “un dèficit econòmic enorme, que no para de créixer” i que la situació és “crítica”. En un comunicat, Vicente ha explicat que han activat “un pla de xoc per garantir un projecte sostenible i competitiu per a betevé i revertir una situació que els podria portar a la “fallida”. El director ha assenyalat que aquest divendres han pres la decisió d’acomiadar nou persones d’una plantilla de 247 treballadors. “És una decisió dura i difícil per a un mitjà com el nostre, però, si no ho fèiem, les conseqüències en un futur és probable que siguin molt pitjors. Som conscients que és una decisió que fa mal”, ha reconegut.

Vicente ha explicat que s’han reunit amb el Comitè d’Empresa i els treballadors per exposar-los aquesta informació sobre la delicada situació, “la qual ja coneixien amb anterioritat”. El director ha demanat “responsabilitat a tothom per sortir d’aquest pou sense fons en el qual ens trobem actualment”, i ha exposat que “aquesta serà la primera mesura d’altres que vindran en el futur”. També els ha comunicat que es baixava el sou un 5%.Vicente ha explicat que la partida de personal ha passat de representar un 57,5% del pressupost l’any 2019 a un 74,8% l’any 2021, un augment que, en xifres absolutes, representa passar de 9,4 milions a 13,5 milions d’euros. “Aquest 74% no ens deixa marge per fer televisió al nivell que necessitem i que se’ns exigeix. Aquest 2021, podem dedicar a programació un 8,9% del pressupost total de betevé (1,6 milions d’euros)”, ha afegit. L’Ajuntament de Barcelona, a banda de les aportacions ordinàries, n’ha fet d’extraordinàries, ha indicat Vicente, com una de 10 milions d’euros l’any 2020, i en farà una altra d’un milió d’euros aproximadament aquest 2021. “Però ens han fet saber que no ens pot estar rescatant constantment i que hem de reduir el dèficit de forma immediata”, ha dit. El director de betevé ha ressaltat que el pla de xoc ha de garantir l’adequació de les regles del joc a la seva missió com a mitjà de comunicació; la sostenibilitat de l’entitat, que passa per disminuir despesa i augmentar ingresso,; i la construcció d’un projecte legítim, sostenible i competitiu. “Deixar passar el temps o mirar cap a una altra banda ara seria un acte d’inconsciència que no vull ni puc assumir com a director”, ha conclòs.