Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Bernat Solé defensa el “paper essencial” de les delegacions en la crisi de la covid-19 i rebutja fer-hi retallades

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha defensat aquest diumenge en una entrevista a ‘Nació Digital’ el “paper essencial” de les delegacions a l’exterior durant la crisi del coronavirus […]

Avatar
Agències 03/05/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha defensat aquest diumenge en una entrevista a ‘Nació Digital’ el “paper essencial” de les delegacions a l’exterior durant la crisi del coronavirus i ha descartat que s’hi apliquin retallades per culpa del xoc econòmic derivat de la pandèmia. “Viurem moments en els quals caldrà prioritzar però, sobretot, posar en valor els elements essencials per a la reactivació econòmica, i les delegacions, com ha quedat palès, són un element fonamental”, ha dit. “Necessitem les delegacions més fortes que mai”, ha afegit, remarcant que hi haurà “retallades zero”. “Ens cal una política expansiva”, ha reiterat.

Pel que fa al diàleg amb el govern espanyol, ha reiterat que l’executiu català està “a punt per a tot” i per reprendre les converses “en qualsevol moment”. “És imprescindible poder recuperar aquest espai de negociació”, ha dit, sobre la taula amb l’Estat, que considera que ha de resoldre “molts reptes” perquè “la ciutadania té moltes preguntes que necessiten resposta”. D’altra banda, ha dit que a la taula de negociació no només s’ha de parlar, sinó també “assolir acords”. “Si el diàleg no acaba en acords, resulta infructuós. Confio que la responsabilitat del govern de l’Estat faci que aquesta taula de negociació es pugui recuperar el més aviat possible”, ha afegit.