Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Berga suspèn la passada de la comparseria patumaire per “motius de seguretat”

ACN Berga.-L’Ajuntament de Berga ha decidit suspendre la desfilada de la comparseria de La Patum, prevista per aquest dijous de Corpus, “per motius de seguretat”. Segons ha informat el consistori, […]

Agències 02/06/2021

ACN Berga.-L’Ajuntament de Berga ha decidit suspendre la desfilada de la comparseria de La Patum, prevista per aquest dijous de Corpus, “per motius de seguretat”. Segons ha informat el consistori, en un comunicat, la decisió s’ha pres en una reunió d’urgència amb tots els grups municipals, membres del Patronat i caps de colla. Consideren que malgrat el canvi de format – s’havia delimitat el perímetre del recorregut i habilitat zones de públic amb aforament limitat- hi ha una “possibilitat real de concentracions de persones” i “risc d’incomplir les mesures de prevenció per la covid-19”. El consistori substituirà la passada per una plantada de la comparseria, tal com ja s’havia previst pel diumenge de Corpus.

L’Ajuntament de Berga va adoptar un format que consistia en una passada de la comparseria patumaire amb el públic distribuït a peu dret al llarg d’un recorregut d’uns dos quilòmetres. Segons manifesten, les directrius contradictòries rebudes per diversos departaments de la Generalitat de Catalunya van comportar que la passada es fes obligatòriament amb el públic assegut mentre les comparses estiguessin en moviment per tal de complir la normativa vigent i evitar sancions. Ha estat el “risc d’incomplir” aquestes mesures el que ha dut al consistori a cancel·lar a última hora l’esdeveniment.Plantada de la comparseriaLa plantada de la comparseria que substituirà la passada es farà, tant dijous com diumenge, a la plaça de Sant Pere, de 10 a 14 h. L’accés a la plaça serà lliure i no caldrà fer reserva prèvia, però es comptarà amb personal de seguretat privada per evitar aglomeracions i afavorir la fluïdesa del trànsit de persones. L’Ajuntament recomana a la ciutadania evitar formar grups de més de 10 persones i dedicar el temps indispensable per visualitzar la comparseria per tal que tothom pugui gaudir-ne.