Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Berga limita els concerts de Patum als 80 decibels després de la denuncia de l’any passat que va obligar a suspendre’ls

|

- Publicitat -

ACN Berga – Els concerts de les Barraques de la Patum tornaran a la plaça Cim d’Estela de Berga després que l’any passat una denúncia obligués a suspendre una part de les actuacions i traslladar-ne d’altres al Cine Catalunya. Enguany, l’Ajuntament, els veïns de la zona i Berga Residencial han arribat a un acord perquè els concerts puguin tornar a la plaça. S’ha pactat una limitació de 80 decibels i les actuacions acabaran més d’hora. Els concerts de dijous i divendres -8 i 9 de juny- acabaran a les 2 de la matinada, mentre que les actuacions de dissabte 10 de juny finalitzaran a les 4 de la matinada. La dotzena de concerts gratuïts se celebraran entre el 8 i el 10 de juny i, entre d’altres, hi actuarà The Tyets, Brams o La Salseta del Poble Sec.

L’any passat una denúncia d’última hora va obligar a suspendre la majoria de concerts de La Patum. El jutge va estimar les mesures cautelars exigides per la residència de gent gran Berga Residencial, que es troba a tocar de la plaça Cim d’Estela, on es fan els concerts. La residència va demanar que se suspenguessin els concerts perquè se superaven els 80 decibels.

Publicitat

Enguany, però, l’Ajuntament de Berga ha arribat a un acord amb la residència i els veïns de la zona perquè els concerts puguin tornar-se a celebrar a la plaça. Segons el consistori, la plaça Cim d’Estela és “l’emplaçament que garanteix les condicions òptimes de seguretat i que també permet minimitzar l’impacte acústic dels concerts”. El regidor de Joventut, Isaac Santiago, ha assegurat que compten amb el “vistiplau dels cossos de seguretat i emergències” i disposen de “l’aval de l’estudi acústic efectuat que conclou que totes les mesures adoptades per limitar els efectes sonors compleixen els indicadors establerts en la normativa”.

El regidor també ha explicat que el consistori s’ha reunit amb el veïnat de l’immoble que hi ha a la plaça, així com amb els residents i familiars de la residència per tal presentar-los una proposta consensuada. De la seva banda, la gerent de Berga Residencial, Sara Malé, ha agraït “la bona voluntat” que hi ha hagut per part de l’Ajuntament i lies entitats per “trobar l’equilibri”. Malé ha afegit que la proposta presentada és “molt coherent i permet trobar l’equilibri entre la celebració de la festa i garantir la convivència amb un espai molt sensible com és lar residència”.

<strong>Una dotzena de concerts gratuïts</strong>

La programació musical de la Patum 2023 comptarà amb una dotzena d’actuacions. Per l’escenari de les Barraques de La Patum hi passaran La Salseta del Poble Sec, Tribade, Auxili, Lo Puto Cat, Cafè Trio, Acts of God, Juanxo Skalari & La Rude Band, QNDA, Cactus, Maluks, The Tyets i Brams. Totes les actuacions seran gratuïtes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió