Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Berga i Cercs restringeixen l’accés a Pedret durant els caps de setmana per evitar aglomeracions

ACN Berga.-Berga i Cercs han acordat regular l’accés a la zona de Pedret durant els caps de setmana per evitar l’afluència massiva de visitants i evitar així la propagació del […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Berga.-Berga i Cercs han acordat regular l’accés a la zona de Pedret durant els caps de setmana per evitar l’afluència massiva de visitants i evitar així la propagació del coronavirus. Es tracta d’una mesura acordada pels dos municipis, juntament amb els cossos de seguretat, per reduir les aglomeracions i evitar afectacions en la mobilitat de la zona. En les darreres setmanes, s’ha notat un augment del nombre de persones que accedeixen amb vehicle a l’entorn de Pedret per banyar-se o passejar per la via verda. Els Ajuntaments lamenten que això provoca greus problemes de circulació que impedeixen l’arribada dels serveis, en cas que fos necessari, l’augment de l’abandonament de residus i la degradació dels valors naturals de l’espai.

L’increment de visitants a Pedret, creuen els dos consistoris, podria estar propiciat per les persones que han decidit fer vacances de proximitat a causa de la covid-19 i per la prohibició de l’accés i el bany a la riera de Merlès, des del passat mes de juny. El tancament dels accessos a Pedret s’aplicarà els caps de setmana, de dissabte al matí a diumenge al vespre, durant la temporada d’estiu. En concret, es prohibirà l’accés a tot tipus de vehicles a motor, a excepció del veïnat i els serveis de la zona. També es permetrà el pas als taxis i les visites guiades programades a Sant Quirze de Pedret. A partir d’aquest dissabte 1 d’agost el control estarà regulat pels Mossos d’Esquadra amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals, Protecció Civil i les ADFs. Es preveu que els Mossos analitzin la freqüentació de vehicles que es produeix a la zona durant la setmana i, en cas que l’afluència generi problemes de mobilitat, es valorarà ampliar la mesura i procedir al tancament de l’accés a Pedret els dies laborables.