Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

‘Bên trong vo kén vàng’, amb participació catalana, Càmera d’Or del Festival de Canes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’obra del cineasta vietnamita Thiêm Am Pham ‘Bên trong vo kén vàng’ (traduïda a l’anglès com a ‘Inside the Yellow Cocoon Shell’) ha rebut aquest dissabte la Càmera d’Or del Festival de Canes a la millor òpera prima. Es tracta d’un film amb participació de la catalana Fasten Films, que l’ha produïda al costat de JK Film and Potocol i de Zorba The Imaginary Friends Production. La producció narra la història d’en Thien, que acompanyat del nebot de cinc anys ha de tornar al seu poble natal per organitzar l’enterrament de la seva cunyada morta després de diversos anys a la capital. La pel·lícula qüestiona la persistència de la fe i fa un pelegrinatge amb tints místics a zones rurals del país.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el productor de Fasten Films Adrià Monés ha reconegut que havien rebut bones crítiques pel film i que tenien bones sensacions, però que igualment el guardó els ha fet “molt feliços”. A més, ha destacat que és una proposta d’autor que s’ha obert pas a Canes. Fasten Films, ha detallat, s’ha encarregat de la postproducció i de la promoció i distribució de l’obra.

Publicitat

La gala d’aquest dissabte ha servit per consagrar ‘Anatomie d’une chute’, de la francesa Justine Triet, amb la Palma d’Or, que ha rebut de les mans de l’actriu nord-americana Jane Fonda. El Gran Premi del jurat ha anat a parar a ‘The Zone of Interest’, de Jonathan Glazer, mentre que Trân Anh Hùng, del Vietnam, ha estat reconegut com a millor director per ‘La Passion de Dodin Bouffant’.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió