Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Bellvitge instaura sensors i aplicacions per controlar el nivell de glucosa de tots els seus pacients amb diabetis 1

|

- Publicitat -

ACN L’Hospitalet de Llobregat – L’Hospital de Bellvitge ha instaurat sensors i aplicacions per controlar el nivell de glucosa de manera contínua de tot els pacients que controla amb diabetis 1. Unes 700 persones porten ja implantat un dispositiu que substitueix la punxada al dit per una aplicació mòbil en el control de la malaltia. El dispositiu, de les dimensions aproximades d’una moneda de 2 euros, es col·loca de manera molt senzilla al braç i permet que el pacient conegui els seus nivells de glucosa tantes vegades com vulgui al dia, gràcies a una app que només ha d’apropar al sensor.

La diabetis tipus 1 és una malaltia crònica autoimmune en la qual el pàncrees no genera insulina, l’hormona que controla la glucèmia. Això fa que aquestes persones s’hagin d’administrar insulina una o més vegades al dia. L’any 2018, el CatSalut va incloure en la cartera de serveis públics els dispositius de monitoratge continu de glucosa en teixit, i no en sang, que permeten un millor control de la malaltia per part del pacient. L’element clau dels sensors és un petit filament sensible de 5 mil·límetres que s’insereix en el líquid intersticial del braç.

Publicitat

Amb el suport de les infermeres educadores, els pacients aprenen a col·locar-se un nou dispositiu de monitoratge cada 15 dies i a interpretar les alarmes de l’aplicació davant de possibles episodis d’hipo o hiperglucèmia, de forma que milloren el seu control metabòlic i es redueix l’impacte d’aquests possibles desequilibris. Totes les dades recollides amb l’app són emmagatzemades en una web, on només poden accedir pacient i els professionals sanitaris.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió