Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Bellpuig dona el tret de sortida als actes religiosos de Setmana Santa amb la Magna Processó Penitencial dels Dolors

ACN Bellpuig.-Com és tradició Bellpuig (Urgell) ha donat un any més el tret de sortida als actes religiosos de Setmana Santa amb la Magna Processó Penitencial dels Dolors. Una de […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Bellpuig.-Com és tradició Bellpuig (Urgell) ha donat un any més el tret de sortida als actes religiosos de Setmana Santa amb la Magna Processó Penitencial dels Dolors. Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és que per primera vegada en els més de 300 anys d’història que té aquesta processó una dona s’ha situat al capdavant de la Congregació dels Dolors. Es tracta de Beneta Santiveri que ha entomat amb moltes ganes i il·lusió aquest nou repte. Això no obstant, a la processó les dones hi han participat des de sempre, això sí, sense tenir un paper tant rellevant. A la processó hi participa una bona part dels veïns d’aquesta localitat que també s’omple de gom a gom per assistir a la marxa, que es caracteritza pel silenci i respecte només trencat pel so dels tambors dels Armats.

La processó ha sortit, com és habitual, a les deu de la nit de l’església de Sant Nicolau de Bellpuig. Ha desfilat amb els passos de l’Oració, Natzaré, Trobament, Calvari, Pietat i la Verge dels Dolors, acompanyats dels Armats, els capellanets, les blanques i els penitents, qeu la majoria van descalços. La colla d’Armats que s’ha convidat aquest any és la de Reus.Enguany el prior és Joan Jounou i la priora, Montserrat Baldrich, i els discrets han estat Jaume Torres, Carlos Santiveri, Maria Teresa Baldrich i Maria Dolors Baldrich. La processó compta amb la participació d’unes 300 persones i també hi han assistit autoritats com la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló.