Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Begoña Alberdi recorda els afectats de la Covid-19 en un emotiu concert a Santa Maria del Mar

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Begoña Alberdi (Barcelona, 1964) ha actuat aquest dijous pel Festival del Mil·lenni a la basílica de Santa Maria del Mar en record a totes les persones afectades per la Covid-19. En el tercer aniversari del confinament, Alberdi ha cantat emocionada davant d’un públic que encara recorda com la soprano va amenitzar el confinament amb un recital diari des de la seva finestra. Primer va sorprendre els veïns de l’interior d’illa de l’Eixample on viu, i la cosa va créixer exponencialment amb milions de seguidors als vídeos que el seu marit gravava i compartia en directe a través d’Instagram. Així, Alberdi es va convertir popularment en “la soprano de la pandèmia”. Avui ho ha rememorat amb un recital dedicat a tots els afectats pel virus.

Begoña Alberdi va cantar 72 dies seguits des de la finestra de casa seva, al carrer Calàbria, que dona a un gran interior d’illa de l’Eixample barceloní. Un veí ho va enregistrar, ho va compartir, i aquell gest es va fer viral. Poc després era el seu company (el mateix que l’havia animat a cantar per fer costat als veïns durant el confinament) qui la gravava i emetia els recitals en directe a les xarxes socials.

Publicitat

La soprano ha evocat avui aquells vespres amb un concert en solitari a Santa Maria del Mar, ara que fa tres anys de tot allò. Però el concert ha sigut més que això. El Festival del Mil·lenni l’havia programat el 23 de desembre de l’any passat, però problemes de salut de l’artista van obligar a ajornar-lo. I és que la sortida de la pandèmia no ha estat fàcil per Alberdi, que tot just un any després del confinament va perdre sobtadament el seu marit.

En aquest sentit, una col·laboradora de la cantant ha llegit abans de començar un text escrit per l’artista amb el qual ha agraït el suport i la comprensió dels qui havien adquirit l’entrada i l’han mantingut, i s’ha sincerat amb el públic sobre la complicada situació personal viscuda els últims dos anys. Un temps durant el qual, ha dit, el seu “habitual optimisme” li va jugar una “mala passada”, fent-li creure “que podria amb tot”, fins que va caure malalta.

<strong>Homenatge mutu</strong>

Així, doncs el concert d’avui ha resultat doblement emotiu. Un concert “pensat per a tots i dedicat especialment a totes les persones afectades pel virus”, segons informava la promotora del festival Concert Studio, però que ha acabat sent també un acte de suport del mateix festival i del públic cap a Begoña Alberdi. La cantant ha compartit escenari amb el pianista Josep Buforn, i també ha preparat tres duos amb el tenor i amic Beñat Egiarte. El repertori ha inclòs àrees i fragments d’àrees molt populars, algunes de les quals havia entonat durant el confinament, així com també ha interpretat algunes àrees del seu disc ‘Brava’, de cançó espanyola, publicat el desembre passat.

<strong>Soprano de renom i llarga trajectòria</strong>

Formada al Conservatori de Música del Liceu, Begoña Alberdi va tenir un inici de carrera fulgurant, amb diversos premis i un debut professional al Teatre La Faràndula de Sabadell amb l’òpera ‘Orfeu ed Eurídice’, de Gluck, el 1989.

La seva carrera està lligada al Gran Teatre del Liceu, d’on va ser convidada recurrent a les temporades operístiques durant 20 anys, amb papers en títols colm ‘Aida’, ‘Manon Lescaut’ i ‘La Valquíria’. Alberdi comptabilitza fins a 270 funcions al teatre de la Rambla. Més enllà d’aquest escenari, i del Palau de la Música, la cantant ha actuat en teatres d’arreu del món (Roma, Berlín, Frankfurt, Milà, al Brasil, Irlanda i Corea, entre altres indrets), en un a cinquantena d’auditoris de tot l’estat espanyol.

En conjunt, suma més de 1.200 funcions, sense comptar concerts i col·laboracions en programes de televisió i altres actuacions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió