Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

BComú rebutja l’ampliació de l’aeroport mentre el PSC demana que la proposta d’Aena no s’aturi “perquè sí”

ACN Barcelona.-Les diferències entre els dos socis de govern a l’Ajuntament de Barcelona respecte l’ampliació de l’aeroport s’han tornat a evidenciar aquest dimecres. Barcelona en Comú rebutja la proposta i […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-Les diferències entre els dos socis de govern a l’Ajuntament de Barcelona respecte l’ampliació de l’aeroport s’han tornat a evidenciar aquest dimecres. Barcelona en Comú rebutja la proposta i aposta per millorar la qualitat que ofereix actualment l’aeroport Josep Tarradellas – El Prat mentre que el PSC demana que el pla d’Aena per ampliar-lo no s’aturi “perquè sí”. El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, ha assenyalat la voluntat de fer un acord institucional “ampli” però també ha deixat clar que la posició del socialistes és “no deixar passar oportunitats”. “No volem que la proposta d’Aena s’aturi perquè sí”, ha dit, recordant que hi ha una inversió sobre la taula que no suposaria diners públics.

“Demano que no diguem d’entrada no, que sigui la UE qui digui si l’impacte ambiental és compatible amb la legislació europea o no ho és”, ha apuntat Collboni.El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha explicat que els Comuns estan a favor d’un aeroport més “competitiu” i d’inversions. Amb tot, ha matisat que no les volen orientar a una ampliació sinó que defensen una estratègia que aposta per “la millora de la qualitat” i per invertir en la terminal satèl·lit, substituir vols curts per ferrocarril o apostar per la transició de l’aeroport cap a l’ús d’energies renovables, entre altres. Tant Collboni com Martí han intervingut en resposta a una petició de JxCat que demanava que comparegués el responsable del govern municipal per exposar “el capteniment del govern en relació al futur de l’aeroport de Barcelona”. Durant el seu torn, Collboni ha retret a JxCat que demanés per aquesta qüestió quan dimarts mateix el grup d’Elsa Artadi es va abstenir en una proposició de Barcelona pel Canvi que volia donar “ple suport” al pla d’Aena exigint l’anàlisi prèvia de l’impacte ambiental del projecte.”La posició de Barcelona és qualitativament rellevant però no es determinant, el que és determinant és allò que digui la Generalitat”, ha expressat.