Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

BBVA se suma als codis de bones pràctiques de suport als hipotecats en risc de vulnerabilitat

ACN Barcelona – El Consell d’Administració del banc BBVA s’ha adherit aquest dimecres al nou Codi de Bones Pràctiques aprovat pel Consell de Ministres el 22 de novembre per ajudar […]

Agències 30/11/2022

ACN Barcelona – El Consell d’Administració del banc BBVA s’ha adherit aquest dimecres al nou Codi de Bones Pràctiques aprovat pel Consell de Ministres el 22 de novembre per ajudar les persones hipotecades en risc de vulnerabilitat. El banc també s’ha sumat a l’ampliació del Codi de Bones Pràctiques vigent des del 2012, que amplia el seu abast i inclou noves mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos. El BBVA recorda que el nou codi té l’objectiu de “suavitzar, de forma conjuntural i transitòria”, l’impacte de la pujada dels tipus d’interès en préstecs hipotecaris sobre habitatge habitual per a determinats col·lectius clients en risc de vulnerabilitat, i amb una durada de dos anys.

Les mesures estan enfocades a alleugerir la càrrega hipotecària de les llars de menors ingressos, preservant l’estabilitat financera i la solidesa del mercat hipotecari espanyol. S’espera que entrin en vigor a partir del gener del 2023.

“Estem fortament compromesos amb el suport a la societat i especialment a les famílies amb més dificultats en la situació actual”, ha afirmat Peio Belausteguigoitia, ‘country manager’ de BBVA a Espanya.