Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

BBVA i Acciona arranquen projectes de rehabilitació energètica subvencionats amb fons europeus

ACN Barcelona.-BBVA ha signat un acord de col·laboració amb Acciona per informar, assessorar i finançar projectes de rehabilitació energètica a les comunitats de propietaris. L’objectiu és reduir el cost de […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Barcelona.-BBVA ha signat un acord de col·laboració amb Acciona per informar, assessorar i finançar projectes de rehabilitació energètica a les comunitats de propietaris. L’objectiu és reduir el cost de les factures de la llum, amb una disminució del consum de l’energia, i les emissions de diòxid de carboni en el parc dels edificis espanyols, un dels energèticament més obsolets d’Europa. La primera fase d’aquest servei arribarà a gairebé 3.000 habitatges construïts abans de 1985 a tot l’Estat per impulsar-ne l’eficiència energètica.

L’acord proporciona als clients la possibilitat de contractar un servei de disseny, execució i tramitació de subvencions per part d’Acciona, així com la possibilitat de sol·licitar a BBVA una proposta per al finançament dels projectes.A través d’aquest servei, l’entitat bancària informa a la comunitat de propietaris sobre el possible estalvi energètic i els beneficis en estalvi de costos derivats d’una rehabilitació en l’edifici. Si la comunitat mostra interès, Acciona elabora una anàlisi en profunditat de l’immoble i dissenya una proposta personalitzada que inclou les actuacions a realitzar, les subvencions a les quals poden optar i el finançament necessari. Un cop el projecte és acceptat per la comunitat de propietaris, Acciona s’encarrega de l’execució i la gestió de les ajudes, mentre que el BBVA pot oferir als clients una solució de finançament dissenyada expressament per al seu projecte de rehabilitació energètica residencial. Inicialment, BBVA es dirigirà a diferents comunitats de propietaris clientes de l’entitat, la qual cosa suposarà oferir plans de rehabilitació i finançament a gairebé 3.000 habitatges amb una data de construcció prèvia al 1985.Entre les mesures contemplades estan l’aïllament de les façanes i les cobertes dels edificis, la instal·lació d’il·luminació LED o d’energia solar fotovoltaica i sistemes de domòtica.A Espanya, les subvencions existents dins del ‘Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis’ se sumen als 3.400 milions d’euros dels fons europeus ‘Next Generation’ que es destinaran a la rehabilitació residencial dins el ‘Programa de Rehabilitació d’Habitatge i Regeneració Urbana’.