Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Batlle diu que la decisió d’incorporar les pistoles elèctriques a la Guàrdia Urbana “no es pot prendre mai en calent”

ACN Barcelona.-El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que “no s’han de prendre mai determinacions en calent” en relació amb la possibilitat d’incorporar les […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Barcelona.-El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que “no s’han de prendre mai determinacions en calent” en relació amb la possibilitat d’incorporar les pistoles elèctriques conegudes com a pistoles tàser. Batlle ha defugit valorar l’actuació de l’agent de la Guàrdia Urbana que dissabte va disparar un home amb una arma de foc al passeig de Sant Joan. Ha dit que no volia “entrar en especulacions” sobre el que ha considerat que és un “fet excepcional” que “està en mans del jutge”. Durant la compareixença per parlar d’aquests fets ha indicat que “hi ha hagut un resultat no desitjat d’una intervenció” i per això ha exposat que es “revisaran els protocols”.

“No s’han de prendre mai determinacions en calent, hem de deixar reposar els temes, evidentment hem de revisar-ho tot, també els mecanismes d’intervenció de les policies”, ha explicat Batlle. Ha dit que aquestes decisions s’han de prendre en un debat “molt serè” i ha dit que no vol “entrar en especulacions sobre què hagués passat amb l’ús de determinats elements de defensa”.També s’ha referit a la petició de dimissió que ha fet la CUP, una formació que també ha demanat la seva compareixença al Parlament per donar explicacions sobre aquest cas. “Dec tenir un dels rècords més importants de peticions de dimissió de la CUP, m’he sentit rejovenit perquè també són peticions que em feien a la meva època com a Director General de la Policia”, ha afirmat. Ha explicat que compareixerà al Parlament si així es decideix.El tinent d’alcalde ha explicat que l’Ajuntament no ha apartat l’agent que va disparar l’arma de foc contra un home, sinó que està “en servei actiu però no operatiu” i l’arma està a disposició dels investigadors. Batlle ha defensat la tasca dels agents al carrer i ha insistit que els fets del dissabte són un fet “excepcional”. En aquest sentit ha argumentat que la Guàrdia Urbana ha fet 4.571 assistències a persones sense sostre.