Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Batlle demana crear “espais de descompressió” on es pugui celebrar la Mercè “de forma cívica i ordenada”

ACN Barcelona.-El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha subratllat aquest divendres la necessitat de crear “espais de descompressió” on es puguin celebrar les festes de la Mercè […]

Avatar
Agències 03/09/2021

ACN Barcelona.-El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha subratllat aquest divendres la necessitat de crear “espais de descompressió” on es puguin celebrar les festes de la Mercè “de forma cívica i ordenada”. En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, ha apel·lat al “sentit comú” de la ciutadania després de les imatges de les aglomeracions que es van produir a la capital catalana en el marc de les festes dels barris de Gràcia i Sants. De fet, Batlle ha recordat que es tracta d’un debat que va més enllà d’aquesta tardor, i que en un futur s’haurà de debatre sobre com s’ha d’organitzar l’activitat nocturna del país per mantenir unes condicions de seguretat i garantir uns estàndards mínims de convivència.

Batlle ha recordat que es tracta d’una situació “generalitzada” que no només afecta Barcelona. Això sí, ha admès que en el cas de la ciutat, la situació va fer un salt qualitatiu després de les aglomeracions que es van poder veure al parc de l’Espanya industrial, en el marc de les festes de Sants. Altres espais que també “aguanten tensió” estan ubicats al centre històric, així ha assegurat que se seguiran corregint i sancionant els abusos durant les pròximes setmanes.Pel que fa a la ratificació del TSJC sobre el tancament de l’oci nocturn, el tinent ha explicat que s’han reunit amb el sector, amb qui han pogut compartir “preocupació i mesures”. Batlle ha assegurat que no hi ha una possible data d’obertura sobre la taula, però ha demanat a les autoritats sanitàries que obrin un procés de reflexió per evitar que es repeteixin les imatges de “saturació a l’espai públic”.