Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Batlle acusa Interior d’envair competències en demanar informació per l’actuació de la Urbana en una festa d’esplai

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, considera que la directora general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Sonia Andolz, excedeix les seves competències en demanar informació sobre l’actuació de la Guàrdia Urbana en una festa d’esplai i per aquest motiu conclou que “no procedeix” facilitar-li. “Voler fer política amb temes de seguretat des d’una direcció general del Departament d’Interior és un greu error, i una absoluta manca de respecte vers la institució i els ciutadans”, retreu en una carta de resposta. Batlle indica que la informació reservada que havia iniciat Afers Interns s’ha suspès per “no interferir” en el procediment que s’ha obert als jutjats per investigar els fets.

Batlle demana a Andolz “mantenir una espera prudent i respectuosa” cap al pronunciament judicial sobre l’actuació de la Guàrdia Urbana de Barcelona en una festa d’esplai fa unes setmanes al Barri Gòtic, on els policies van utilitzar les porres i l’esprai pebre. Els  enfrontaments entre els agents i membres de l’entitat van acabar amb dues detencions per resistència i dos agents ferits. 

Publicitat

“Precisament perquè les administracions públiques han de poder abordar aquestes situacions amb la màxima transparència, responsabilitat, i actuant des de les competències que a cadascú li són pròpies, la lleialtat institucional és fonamental”, conclou Batlle en una carta registrada aquest dimecres.

En la missiva, el responsable de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona afirma que el requeriment d’informació que fa uns dies va enviar Andolz “excedeix” les seves competències d’acord amb la normativa existent.

Batlle argumenta que la competència de coordinar l’activitat de les policies locals que correspon a la directora general s’ha de limitar a funcions com promoure l’homogeneïtzació dels mitjans tècnics i la uniformitat o l’establiment de les formes d’accés i formació dels cossos policials.

El tinent d’alcaldia afegeix que la petició d’Andolz “envaeix competències vinculades amb el principi d’autonomia local i amb el principi d’autoorganització dels municipis” i recorda que, segons la normativa, és l’alcalde qui comanda el cos policial.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió