Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Batet reclama a Torra que exerceixi l’”autogovern” i no “menystingui” les seves competències

ACN Madrid.-La presidenta del Congrés, Meritell Batet, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han llançat aquest divendres un missatge en motiu de la Diada on apel·len a “l’autogovern” i […]

Avatar
Agències 11/09/2020

ACN Madrid.-La presidenta del Congrés, Meritell Batet, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han llançat aquest divendres un missatge en motiu de la Diada on apel·len a “l’autogovern” i fan una crida a la unitat. En un vídeo a Twitter, Batet ha afirmat que celebrar aquest 11 de Setembre implica “exigir a les institucions de la Generalitat l’exercici de les facultats i responsabilitats que ja tenen i reivindicar l’acció de les nostres institucions en defensa dels ciutadans en el dia a dia dels serveis públics”. Illa ha recordat els catalans “hem demostrat la nostra capacitat d’unir-nos” en la lluita contra el Covid-19. “Voldria que aquest sentiment d’unitat, d’una festa que és per a tots els catalans i catalanes s’estengués també a altres terrenys”.

Segons la presidenta del Congrés, avui en dia “celebrar l’11 de Setembre és tornar a reivindicar l’autonomia i les institucions pròpies davant aquells que han decidit menystenir i renunciar al nostre autogovern”, en referència al govern de la Generalitat. “Perquè quan renunciem a exercir l’autogovern desaprofitem el millor instrument de garantia dels nostres drets i oportunitats, del nostre sistema educatiu, dels nostres serveis sanitaris i socials, i de les nostres eines de reforç de l’activitat econòmica. No podem seguir malbaratant les nostres capacitats com a societat”, ha afirmat la presidenta del Congrés.