Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Batet proposarà al Congrés destinar les despeses de desplaçament dels diputats a la lluita contra la covid-19

ACN Madrid.-La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, proposarà en la pròxima reunió de la Mesa destinar les quantitats que s’han deixat de gastar a conseqüència de l’emergència sanitària […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Madrid.-La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, proposarà en la pròxima reunió de la Mesa destinar les quantitats que s’han deixat de gastar a conseqüència de l’emergència sanitària a la lluita contra la covid-19. Un dels conceptes pot correspondre a les despeses de desplaçament dels diputats, que han deixat d’abonarse amb la disminució d’assistència de parlamentaris a les sessions. Batet ha demanat a la secretaria general de la cambra que faci una estimació mensual de l’estalvi que suposa aquesta situació, un cop acabat el març. També ha demanat estudiar amb quina fórmula jurídica es podrien transferir els diners estalviats per a combatre la pandèmia.

La presidenta del Congrés ha recordat que no pot decidir sobre l’abonament de les retribucions dels membres de la cambra i que, a diferència d’altres parlaments, no estan vinculades a les assistències a cada sessió. Les propostes rebudes en aquest sentit es sotmetran a la Mesa per a debatre-les, amb independència de les decisions que cada grup o diputat pugui adoptar.