Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Batet diu que els socialistes volen recuperar al 28-A “la Catalunya que teixia acords” i “l’Espanya que parla”

ACN Barcelona.-La candidata del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha afirmat que els socialistes volen “la Catalunya que “teixia acords i complicitats” i ha reivindicat una Espanya “que abraça i […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-La candidata del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha afirmat que els socialistes volen “la Catalunya que “teixia acords i complicitats” i ha reivindicat una Espanya “que abraça i no expulsa, que parla i acorda, i no la de la plaça Colon”. En aquesta línia, ha afirmat que el seu projecte vol recuperar consensos i generar una majoria que faci avançar el país i “evitar l’autèntic perill d’involució” que suposaria un govern de PP, Cs i Vox. Després de la detenció d’un home a Madrid que va ajudar a morir la seva dona malalta terminal, la també ministra de Política Territorial ha reclamat “la força suficient” a les urnes perquè es tradueixi en una “àmplia majoria” que pugui tirar endavant una llei per a regular l’eutanàsia. “Volem que les persones puguin morir amb la mateixa dignitat amb què han viscut”, ha defensat Batet, que ha declarat que avui “tots tenim el cor encongit”.

Quan falta una setmana per al tret d’inici a la campanya, la cap de llista per Barcelona s’ha fet aquest divendres al vespre la fotografia amb tots els membres que integren la seva candidatura. En una intervenció, Batet ha assegurat que la seva llista és “un exemple de la Catalunya real, compromesa amb el progrés social i la convivència”. La cap de llista del PSC, ha reclamat als catalans que facin “confiança” al PSC per “fer que passi” –com assenyala el lema de campanya- i fer que Espanya sigui un país “igualitari, que reforci l’autogovern i que no es torni enrere ni en drets ni en llibertats”. Batet també ha dit que volen “perfeccionar engranatges” del sistema democràtic per a recuperar la confiança dels ciutadans en les institucions.Batet ha desgranat el programa que duen els socialistes amb l’objectiu “d’una Espanya més justa” que reforci l’estat del benestar i la consolidació d’un sistema econòmic i social basat en la precarietat i la desigualtat, “que va establir el govern del PP”. La cap de llista ha demanat que es compleixi amb la llei de la dependència “com establien els pressupostos que el PSOE va presentar”, la revalorització de les pensions a l’IPC real o la promoció de la reinserció laboral, entre d’altres.La candidata ha tret pit de la gestió del govern de Pedro Sánchez per “l’ampliació de drets” i ha carregat contra PP i Ciutadans per haver promogut diverses ampliacions en el tràmit d’esmenes a la llei per regular l’eutanàsia. D’altra banda, també ha culpabilitzat aquestes dues formacions d’haver “obstruït” la llei de cures pal·liatives, que va quedar “encallada al Senat”. “Precisament per tirar endavant lleis com aquestes cal una àmplia majoria i la força suficient”, ha clamat.