Diumenge, 5 de juliol de 2020 - Edició 710
La República

Batet descarta aplicar la llei de seguretat nacional i elogia la “coordinació exemplar” dels cossos policials

ACN Barcelona.-La presidenta del Congrés i candidata del PSC al 10-N, Meritxell Batet, ha descartat que s’hagi d’aplicar la llei de seguretat nacional i el 155 després de la segona […]

Avatar
Agències 16/10/2019

ACN Barcelona.-La presidenta del Congrés i candidata del PSC al 10-N, Meritxell Batet, ha descartat que s’hagi d’aplicar la llei de seguretat nacional i el 155 després de la segona jornada d’aldarulls al carrer com a resposta a la sentència del procés. En una entrevista a Ser Catalunya, Batet ha elogiat la “coordinació absoluta” entre Mossos i policia nacional “com segurament mai ho havien fet” i ha afegit que estan exercint la seva responsabilitat “de manera exemplar”. Una altra cosa és el Govern, a qui Batet acusa de no tenir una actitud responsable. “Quan hi ha connivència, tebior i quan no es condemna de manera clara i es fan crides a mobilitzacions ambigües, es fa un mal servei al país i està faltant a la seva responsabilitat”, ha afegit.

Batet ha insistit que tampoc es donen les condicions per aplicar un altre 155 i ha recordat que es tracte d’un article de la Constitució excepcional per “circumstàncies excepcionals” quan hi ha vulneració de l’ordenament jurídic com a la tardor del 2017. Una situació que no s’ha donat ara tot i els “temps difícils”.La candidata del PSC a les eleccions del 10-N ha expressat la seva “condemna més absoluta i ferma” contra les imatges d’aldarulls que es van viure ahir a Catalunya. “L’ús de la violència hauria de desterrar-se de qualsevol manifestació”, ha defensat. I ha assenyalat que les institucions públiques han de garantir l’ordre, la seguretat i la convivència de tots els catalans.

Relacionats