Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Batalla campal a la zona de la Via Laietana amb diverses barricades de foc

ACN Barcelona.-Tensió molt elevada a la zona de la Via Laietana i Urquinaona, que s’ha convertit aquest divendres de vaga general en una batalla campal. Hi ha desenes de barricades […]

Avatar
Agències 18/10/2019

ACN Barcelona.-Tensió molt elevada a la zona de la Via Laietana i Urquinaona, que s’ha convertit aquest divendres de vaga general en una batalla campal. Hi ha desenes de barricades amb foc, i els manifestants fan llançaments massius de pedres i boles d’acer a la línia policial, que lidera la Policia Nacional, segons han informat els Mossos d’Esquadra. A més, hi ha també manifestants que tallen amb una serra les senyals de trànsit. Els Mossos informen que es tracta d’un “grup molt nombrós de violents” que fan “greus aldarulls”, amb actes de vandalisme generalitzats i importants desordres públics. L’ACN ha pogut constatar que la Policia Nacional ha llençat gasos per dispersar els manifestants, amb molta gent amb picors als nas i la gola.

Els reporters de l’agència sobre el terreny informen que alguns dels manifestants aixequen les llambordes del terra amb pales, malls, martells i escarpes i llencen el material contra els agents de la policia. Al carrer Fontanella, fan servir contenidors d’obres com a barricades. Els agents de la Policia Nacional han disparat pilotes de goma i colpejat amb porres contra grups de periodistes perfectament identificats. Entre ells, corresponsals de l’ACN. Els agents han llençat en diverses ocasions gasos lacrimògens. La Policia Nacional ha evacuat almenys un agent en braços, ferit.