Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

Barrios assumeix la derrota a les eleccions i critica l’organització mentre que Cañete lliga les cues a la participació

ACN Barcelona.-El candidat d’Eines Pimec, Pere Barrios, ha assumit la derrota a les eleccions de Pimec quan només feia quatre hores que es podia votar. “Us puc anticipar que perdrem […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-El candidat d’Eines Pimec, Pere Barrios, ha assumit la derrota a les eleccions de Pimec quan només feia quatre hores que es podia votar. “Us puc anticipar que perdrem clarament”, ha dit després de dipositar el seu vot. Barrios ha criticat l’organització de les eleccions lamentant que l’altre candidat, Antoni Cañete, ha trigat massa estona a entregar els vots delegats que portava, col·lapsant la seu barcelonina. A l’exterior s’han format cues de desenes de persones i l’espera ha superat les dues hores. Cañete ho ha atribuït a una participació “desbordant” i, arran de la situació, s’ha traslladat a la seu de Girona per dipositar la resta de vots delegats. Alguns empresaris han titllat la situació de “desastre total” i de “falta de respecte”.

El director financer del Grup Focus, Carles Teixidó, ha considerat que l’organització ha sigut “molt patètica” i “no ha estat a l’altura de les circumstàncies” després d’esperar-se més d’una hora davant la seu i de veure com se li capgiraven els plans del matí. “Em pensava que seria una cosa ràpida i de moment ja m’estic perdent una reunió. No puc fer plans perquè no sé quan acabarà i veig que la cua no avança”, ha lamentat a l’ACN.En alguns casos, els empresaris que esperaven al carrer a Barcelona han marxat perquè, en ser dia laborable, no podien ser més estona a la porta de la seu de Pimec per votar. El Josep Maria, un soci de l’entitat que ha preferit no indicar per quina empresa votarà, ha explicat que s’ha esperat “aproximadament dues hores” i ha atribuït a la “manca de cultura democràtica” de Pimec el “desgavell” de les eleccions. “Es fan les eleccions després de 23 anys i no saben ni com s’organitzen perquè pensaven guanyar sense ni baixar de l’autocar”, ha etzibat aquest empresari de l’Ametlla.També s’ha esperat una hora i mitja el Joan Sallarès, un soci individual de Pimec que ha vingut de Mollet i que creu que “és una pena que una organització d’empresaris pugui organitzar una votació”. “Sembla que estigui fet expressament perquè ens cansem i marxem com ja ha fet molta gent”, ha lamentat.”Una vegada més es veu que no hi ha pràctica de fer eleccions, és molt trist fet venir a la gent en un dia laborable i no atendre’ls”, ha lamentat Barrios, que ha assegurat que “el vot presencial sempre ha de tenir més prioritat que el vot delegat”. Tot i que tenia el número 10, Barrios s’esperarà a la tarda a entregar el vot delegat.D’altra banda, el candidat d’Eines Pimec, candidatura que compta amb el suport de l’ANC, ha lamentat que no s’hagi “garantit el vot secret”, ja que quan es recollia el posicionament de les diferents associacions i gremis es deia en veu alta.Cañete ha sigut el primer a votar a les eleccions i, en dues hores, ha sigut l’únic que ha votat a Barcelona, cosa que, segons Barrios “ha fet que col·lapsés l’única urna que hi havia”. Després, la Junta Electoral ha permès que s’obrís una segona urna i Cañete s’ha traslladat a la seu de Girona per poder dipositar el vot delegat que encara li faltava per entregar en una altra seu i descongestionar la votació a Barcelona. “Tenia tant vot delegat que he hagut d’anar a un altre lloc; si no, hauria bloquejat la seu de Barcelona”, ha reconegut el mateix Cañete.Els col·legis electorals estan oberts entre les 10 del matí i les 5 de la tarda a les seus de la patronal a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Manresa. Els resultats s’anunciaran cap a les 7 de la tarda, un cop s’hagi fet el recompte.