Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Bargalló elogia els professors per l’entrega davant dels problemes tecnològics del programa per posar notes

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha elogiat l’entrega i l’”excel·lència” dels professors catalans davant dels problemes tecnològics que han patit en els darrers dies del programa per introduir les […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha elogiat l’entrega i l'”excel·lència” dels professors catalans davant dels problemes tecnològics que han patit en els darrers dies del programa per introduir les notes i l’avaluació al sistema públic, l’Esfera, i els ha agraït que hagin “aguantat allò que no aguantaríem ningú”. Segons ha indicat Bargalló en una compareixença a la Comissió d’Educació, prop del 99% dels 20 milions de qualificacions ja han estat entrades. El conseller ha volgut ressaltar que la matinada de dijous a divendres es van introduir 300.000 qualificacions i que, de les 12 del migdia del dissabte 22 de juny a les 12 del migdia del dilluns 24, Sant Joan, es van descarregar el 13% dels 600.000 butlletins. “Aquest és el nostre professorat. Ha estat treballant de matinada o en cap de setmana, des de casa seva, per a tots els alumnes i les famílies”, ha dit.

El conseller no s’ha estalviat preguntes i crítiques de grups parlamentaris sobre el programa per introduir les notes. “Menys agraïments i menys espais diàfans i més pagar les hores extres”, ha etzibat la diputada de Cs Sonia Sierra, fent referència també als nous criteris de construcció de les escoles. Bargalló li ha recordat que els docents no poden cobrar hores extres. El diputat de la CUP Carles Riera ha anunciat que han sol·licitat la compareixença del conseller perquè doni explicacions dels problemes de l’Esfera. “Acabem agraint als mestres que salvin l’escola; als professionals sanitaris, el sistema. Els serveis públics d’un país no poden funcionar a través de l’heroïcitat dels seus professionals”, ha afirmat el cupaire. “Estem més interessats que ningú a saber què ha fallat, i tenim els primers indicis”, ha respost el conseller.