Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Bargalló diu que passar de curs no suposa un “aprovat general” i caldrà recuperar matèria el curs vinent

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha dit que el fet de generalitzar la promoció de curs per a tots els escolars, excepte algunes excepcions, no és un “aprovat general”, […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha dit que el fet de generalitzar la promoció de curs per a tots els escolars, excepte algunes excepcions, no és un “aprovat general”, ja que això suposaria que els escolars no han de fer res més des del març al setembre i tots tindrien la mateixa nota. Segons Bargalló, les dues primeres avaluacions del curs es tindran en compte, i la tercera servirà per recuperar o millorar, però mai per suspendre o fer repetir a ningú. De fet, ha dit que ha de ser al setembre i el curs que ve quan es recuperi la matèria no impartida aquest últim trimestre, ja que tampoc s’ha de fer als casals d’estiu.

En entrevistes a Catalunya Ràdio i TV-3, Bargalló ha assegurat que no hi haurà “acarnissament” amb els alumnes per culpa del confinament, ja que són conscients de les limitacions. “Un aprovat general seria un error”.També ha explicat que el reforç que l’estat i les autonomies han pactat fer a l’estiu, no suposarà gaires canvis a Catalunya, tot sí en altres llocs d’Espanya. Així, ha explicat que els tradicionals casals d’estiu, que molts d’ells es fan en escoles, es faran amb més contingut formatiu, sense oblidar els esports i el lleure, amb més places i amb més beques. Bargalló ha explicat que el departament ja treballava amb aquesta previsió i ho havia parlat amb les entitats municipalistes i els responsables d’infància i joventut de la Generalitat. Els encarregats d’aquests casals seguiran sent els monitors, que combinen “l’experiència formativa i de lleure”.El conseller ha valorat positivament la reunió de la conferència sectorial d’educació perquè la proposta del ministeri coincideix força amb la de la Generalitat, deixant clar que el Govern és l’autoritat educativa a Catalunya i continuarà prenent les decisions que ja tenia previstes. No obstant això, ha dit que no han concretat dates de reobertura de les escoles perquè això depèn de les autoritats sanitàries. Sí que ha dit, però, que el pas previ hauria de ser que els infants poguessin sortir determinades estones fora de casa, i això s’hauria de “plantejar aviat”.