Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Barcelona veu la sentència del TJUE sobre les VTC com “una bona notícia” perquè “clarifica la normativa”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha celebrat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que s’ha publicat aquest dijous tot afirmant que és “una bona notícia” i que confirma que la feina feta per les administracions catalanes “va en la bona direcció”. En una atenció als mitjans, la titular d’Urbanisme i Mobilitat del consistori ha afirmat que el tribunal europeu ha obert la porta a que les ciutats puguin establir restriccions per protegir l’interès general de la ciutadania. Precisament, l’Ajuntament ha preparat un informe que planteja que la restricció a les VTC s’ha de mantenir per evitar la contaminació, la congestió o el menor ús del transport públic.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat ha assegurat que en ciutats com Madrid, on la regulació és molt més laxa, “s’ha demostrat que l’aparició de les VTC ha tret usuaris del transport interurbà”. “La sentència clarifica la normativa i situa en la bona direcció el treball que hem fet les administracions en els darrers anys”, ha insistit.

Publicitat

Sanz ha detallat que l’informe preparat pel consistori es limita a plantejar que la restricció a les VTC és necessària però no estableix una ràtio concreta, que decidiran els serveis de mobilitat. Un cop emesa la “clarificació” europea, ara és el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) qui haurà de respondre i emetre la seva sentència sobre el reglament del 2019, que està suspès cautelarment i el decret aprovat recentment per la Generalitat.

La regidora ha assegurat que la nova regulació pactada el 2022 entre el Govern i el sector incorpora millores com la doble autorització. Alhora, ha defensat la necessitat de regular una qüestió que és nova, sobre la qual “no hi ha jurisprudència prèvia”. “Els operadors internacionals operen de forma salvatge a les nostres ciutats sense tenir en compte els problemes que poden generar al transport públic i al sector del taxi. D’aquí, la importància d’obrir camí i situar propostes concretes per resoldre el conflicte que teníem”, ha dit.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió