Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Barcelona va tancar 2022 amb una ocupació hotelera del 75,2% i un rècord històric del preu per habitació

ACN Barcelona – Els hotels de Barcelona van acabar 2022 amb una ocupació de 75,2%, el que suposa una caiguda de 6,8 punts en comparació amb la dada de 2019 […]

Agències 09/02/2023

ACN Barcelona – Els hotels de Barcelona van acabar 2022 amb una ocupació de 75,2%, el que suposa una caiguda de 6,8 punts en comparació amb la dada de 2019 que el sector fa servir com a punt de referència previ a la pandèmia. Pel que fa al preu mitjà per habitació va marcar un record històric, amb 152 euros per nit, 12 euros més que abans de la crisi sanitària. Segons ha ressaltat el president del Gremi d’Hotels, Jordi Clos, es pot fer un balanç positiu d’un exercici que va començar encara molt marcat per les restriccions pandèmiques, però que va reactivar-se amb força a partir de la primavera. “Estic convençut que el 2023 serà molt positiu i ens posarem en xifres molt properes a les del 2019, o iguals”, ha explicat en roda de premsa.

A més de fer balanç del 2022, el sector ha aprofitat per reclamar una major transparència en un assumpte delicat pels hotelers com és la gestió de la taxa turística que recapten entre els visitants que arriben a Barcelona. En aquest sentit, Clos ha afirmat que seria positiu que l’ajuntament expliqués de forma recurrent a que es destinen aquests recursos i fes valdre l’impacte positiu que té el turisme sobre la ciutadania.

“Volem sentir-nos reconeguts”, ha ressaltat Clos. Tanmateix ha demanat fer “palesa” l’aportació de l’activitat hotelera a la ciutat. “Si les coses no es coneixen, no són agraïdes”, ha afirmat abans de reconèixer que hi ha molts ciutadans barcelonins que se senten “oprimits” pel turisme. Actualment, els hotelers recapten una taxa turística que es reparteixen la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona i que per aquest 2023 suma un total de 52 milions.