Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Barcelona va atreure 16 projectes d’inversió per valor de 22 MEUR i amb 400 nous llocs de treball el 2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona va captar l’any passat inversions a la ciutat per valor de 22 MEUR i que van generar uns 400 nous llocs de treball, segons ha informat […]

Avatar
Agències 28/03/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona va captar l’any passat inversions a la ciutat per valor de 22 MEUR i que van generar uns 400 nous llocs de treball, segons ha informat el consistori. En total, els equips municipals van gestionar prop de 77 projectes, que van fructificar en 16 inversions (11 de noves i 5 reinversions en projectes ja en marxa a la ciutat que prenen embranzida). Destaquen l’obertura de la Flagship Store de Huawei a la plaça de Catalunya o la nova oficina de l’empresa alemanya de venda online de moda MyTheresa. “És una bona dada que en un any de pandèmia mantenim la inversió a la ciutat i l’interès per Barcelona com a seu d’empreses i lloc perquè s’hi instal·li el talent”, ha reivindicat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

“Les dades demostren que quan diem que Barcelona ho té tot perquè la sortida de la crisi ens pugui anar bé és perquè estem molt ben posicionats en sectors com el tecnològic, els inversors veuen la ciutat com un espai d’oportunitats i les dades ho confirmen”, ha continuat Collboni. “Els 22 MEUR d’inversió i els 400 nous llocs de treball refermen la capitalitat digital de Barcelona i que la ciutat és un lloc segur per a les inversions, com ho demostra les empreses que han obert espais nous a la ciutat”, ha reblat el tinent d’alcaldia de l’àrea econòmica. Dels 11 projectes aterrats de nova implantació a la ciutat, quatre provenen del Regne Unit, influïts pel context del Brexit i la recerca de noves seus a la Unió Europea per part d’empreses britàniques. La resta de projectes provenen de països com França, EUA, Argentina, Singapur i Xina. Els 5 projectes de reinversió provenen d’Alemanya (3), i Estats Units (2). Entre els nous projectes destaquen les empreses provinents del sector tecnològic i de les comunicacions (ware, cloud services, solucions d’àudio amb IA i aplicacions per sector esport i sector restauració), i també Blockchain per sector marítim, Fintech, serveis a les empreses, e-commerce i sector retail.49 nous projectes per al 2021Segons l’Ajuntament de Barcelona, aquest 2021 es treballa en una cartera actual de 49 projectes, dels quals una àmplia majoria són de fora de la Unió Europea, sent el mercat emissor més important el Regne Unit (32% dels projectes), i a continuació la Xina, França, Argentina, Països Baixos i els Estats Units. Respecte a la distribució per sectors, de la cartera viva hi ha una gran presència de projectes d’inversió relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació (30%) i dels relatius al serveis a empreses (28%); seguit dels relacionats amb la producció creativa i cultural.