Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Barcelona treballa per ubicar un clúster de cooperatives en una nau de l’antiga fàbrica La Escocesa del 22@

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona traurà a concurs la nau Klein de la històrica fàbrica La Escocesa del Poblenou per a ubicar un clúster de cooperatives al 22@ nord. Ho ha avançat El Periòdico i ho han confirmat fonts municipals a l’ACN. En aquest sentit, han indicat que ja s’han iniciat els tràmits perquè el procediment puguin dur-se a terme al llarg d’aquest 2023, si és possible abans que finalitzi el mandat. L’anunci d’aquest projecte arriba després que la setmana passada el consistori i Mercabarna signessin un acord per estudiar la posada en marxa d’un FoodLab en una altra de les naus de l’antiga indústria barcelonina.

L’Ajuntament de Barcelona ha fet una passa més per desencallar la recuperació i rehabilitació de l’antiga fàbrica La Escocesa, del qual el consistori n’és propietari majoritari des de l’any 2017.

Publicitat

El projecte que pretèn impulsar el consistori consisteix en oferir la cessió completa de l’espai durant 20 o 30 anys a una UTE de cooperatives, a canvi que aquesta assumeixi el cost del 50% de la rehabilitació de l’espai. La resta l’aportaria l’Ajuntament mitjançant una subvenció.

A hores d’ara s’estan duent a terme els estudis arquitectònics i jurídics pertinents i necessaris per poder determinar les bases del concurs.

La nau Klein pot arribar a disposar de 2.000 metres quadrats si se suma l’espai de les tres plantes que té més el que resultaria de recuperar els altells. Actualment aquest equipament acull estudis artístics provisionals. Les obres durarien un any i mig.

L’anunci d’aquest projecte arriba després que la setmana passada l’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna signessin un acord per estudiar la posada en marxa d’un FoodLab a la nau Shield de l’Escocesa. L’objectiu és que aquest espai esdevingui un nou pol d’activitat i un ‘hub’ d’innovació gastronòmica.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió