Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Barcelona tornarà a ser una de les seus de l’Ars Elecronica Festival aquest setembre

ACN Barcelona.-Per segon any consecutiu, Barcelona tornarà a ser una de les seus deslocalitzades de l’Ars Electronica Festival, la manifestació internacional dedicada a la creació electrònica i les sinergies entre […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-Per segon any consecutiu, Barcelona tornarà a ser una de les seus deslocalitzades de l’Ars Electronica Festival, la manifestació internacional dedicada a la creació electrònica i les sinergies entre art, tecnologia, ciència i societat, que celebra la seva 42a edició a Linz (Àustria) i més de cent ciutats del 8 al 12 de setembre. En línia amb la filosofia del festival, el ‘Garden Barcelona’ se celebrarà en diverses seus -principalment al el Canòdrom Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica i l’Espronceda Institute of Art & Cultura- i presentarà exposicions amb obres inèdites i projectes en processos produïts especialment per a l’ocasió, xerrades entre artistes i científics, tallers, performances i projeccions de pel·lícules.

És el segon any que Barcelona participa com a subseu a l’Ars Electronica Festival, a iniciativa de l’Institut Ramon Llull (IRL), la UOC, el centre d’art HANGAR, el Hac Te – Hub d’Art, Ciència i Tecnologia, el Canòdrom i el centre d’art Espronceda, entre altres institucions i entitats. Les dues seus principals del Garden Barcelona seran el Canòdrom Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica i l’Espronceda Institute of Art & Culture. El primer acollirà una obra històrica i una producció inèdita de la Col·lecció Beep d’Art Electrònic i els cinc projectes becats expressament per a participar en Ars Electronica 2021 per l’Institut Ramon Llull, la New Art Foundation, la Universitat Oberta de Catalunya, el centre de creació de dansa i arts escèniques La Caldera i el centre de producció i recerca Hangar. Al centre d’art Espronceda es desplegaran cinc instal·lacions, tres de les quals són el resultat de les residències artístiques IMMENSIVA Residences 2021, que ofereixen experiències multiusuaris i aborden temes candents de la creació contemporània com els NFT, les criptomonedes i la contaminació ecològica de les dades.Des de l’any passat, Ars Electronica ha transformat “una imposició sanitària” en un experiment de festival híbrid i descentralitzat, connectat a través d’Internet, que ha estat pres com a exemple per a altres esdeveniments al voltant del món. En aquest sentit, la ciutat de Linz es convertirà a principis de stembre en l’epicentre d’una xarxa creativa formada pel conjunt de ciutats que, cadascuna amb el seu ‘Garden’, participen de manera remota al festival. A Linz, Ars Electronica té lloc en els Kepler’s Gardens, els jardins de la Universitat Johannes Kepler, el cèlebre astrònom alemany que va revolucionar l’astronomia amb la seva teoria dels moviments dels planetes al voltant del Sol.