Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Barcelona tindrà un miler de bicicletes elèctriques més del Bicing aquest 2021

ACN Barcelona.-Barcelona tindrà mil bicicletes elèctriques més abans que acabi l’any. Així ho ha anunciat aquest diumenge a través d’un comunicat l’Ajuntament de Barcelona, que ha detallat que aquest estiu […]

Avatar
Agències 01/08/2021

ACN Barcelona.-Barcelona tindrà mil bicicletes elèctriques més abans que acabi l’any. Així ho ha anunciat aquest diumenge a través d’un comunicat l’Ajuntament de Barcelona, que ha detallat que aquest estiu començarà a instal·lar els jocs elèctrics a les bicis que fins ara es movien per la propulsió humana. L’objectiu del consistori és que de les 7.000 que hi ha actualment en servei, n’hi hagi 3.000 d’elèctriques. El canvi ha estat motivat per la bona acollida que ha tingut aquest servei, ja que el 36% dels viatges que es fan utilitzant el servei de Bicing són amb bicicleta elèctrica i cada vehicle d’aquestes característiques té una rotació mitjana de vuit o nou trajectes al dia. El Bicing s’utilitza un 31,2% més que abans de la pandèmia.

La transformació de les bicis mecàniques a elèctriques és gràcies al seu disseny intel·ligent que permet evolucionar cap a aquest nou model més sostenible només instal·lant un sistema elèctric de manera molt senzilla.Actualment el Bicing té 128.489 persones abonades. El servei va tenir un increment sobtat d’usuaris durant el segon semestre del 2020, quan s’hi van abonar 47.000 persones més. El 18% de les noves altes que s’han registrat darrerament provenen dels barris on fins ara no hi havia cap estació com la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron, Vallcarca i els Penitents, la Clota, el Carmel, el Verdum, les Roquetes i Ciutat Meridiana. Actualment aquest servei té 519 estacions, 97 més que fa dos anys, el que implica un augment del 23% en la cobertura territorial dins la ciutat.Pel que fa als viatges, el maig es van superar els 1,4 milions de viatges mensuals, la xifra més alta dels últims tres anys. En el primer semestre del 2021 s’ha arribat a 7 milions de viatges, un increment del 23% respecte al 2019 i es preveu acabar el 2021 superant els 14 milions de viatges anuals. El 18% del creixement dels viatges correspon a barris que no estaven integrats a Bicing anteriorment. I diàriament es fan més 45.000 viatges en BicingEl perfil d’usuari de Bicing és un home (54,7%) d’una edat mitjana de 38 anys. El 64% fa un ús quasi quotidià del servei i el 96% el fa servir setmanalment. El grau de satisfacció dels usuaris ha anat en augment, així ho conclou la darrera enquesta de satisfacció feta el gener, on 9 de cada 10 usuaris recomanen el Bicing i destaquen que la sostenibilitat del servei és el primer motiu pel qual es donen d’alta.L’horari del servei (24 hores del dia/365 dies a l’any) és un dels punts més valorats i el 42% dels enquestats combinen el Bicing amb altres modes de transport.