Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Barcelona tindrà un FoodLab al 22@Nord per impulsar empreses innovadores en alimentació i gastronomia

|

- Publicitat -

ACN null – L’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna han signat un acord per estudiar la posada en marxa d’un FoodLab que esdevindrà un nou pol d’activitat i un hub d’innovació gastronòmic. Serà un laboratori que utilitzarà les eines tecnològiques d’última generació i que impulsarà projectes FoodTech a Barcelona. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament i Mercabarna es comprometen a liderar la transformació a la zona del 22@Nord exercint de tractors en inversió pública amb la transformació de la nau central del recinte de La Escocesa, i garantir el desenvolupament d’aquest nou planejament urbanístic.

La nau Shield, on s’ubicarà el projecte, està pendent de rehabilitació, i té una superfície lleugerament superior a 2.000 metres quadrats. Un cop entri en funcionament, aquest espai vol esdevenir un laboratori de referència internacional en emprenedoria creativa en el sector agroalimentari i un centre pel desenvolupament d’una indústria alimentària sostenible i saludable, i atraure talent especialitzat i inversions.<br />
<br />
Barcelona és la sisena capital del món en indústries FoodTech. Després de Nova York, Boston i San Francisco (EUA), Londres i Berlín, Barcelona es posiciona en el rànquing del Global Startup Ecosystem Index 2021. Així, la ciutat aconsegueix una puntuació de 8,55 per davant de ciutats com Shangai, Àmsterdam, Los Angeles o Chicago. Barcelona compta amb un full de ruta d’economia sostenible, amb un eix vinculat a l’alimentació, que vol l’impuls de models de negoci innovadors que fomentin un consum local i responsable, i que aposta per la salut i hàbits alimentaris sostenibles.<br />
<br />
A Catalunya es concentren 185 projectes relatius a FoodTech, segons el directori d’ACCIO. Per exemple, l’experiència d’start-ups com <em>Heura</em>, que està a prop d’esdevenir unicorn del sector, entre altres més noves i igualment disruptives, com ara, <em>Grin Grin Foods, Vacka, Incapto</em><em>, </em><em>InnoLarva</em><em> </em>o<em> </em><em>Voilà</em>, són ja realitats, i el nou hub accelerarà l’aparició de noves empreses emergents. Empreses de grans dimensions com la britànica <em>Ocado</em> han aterrat a Barcelona, i fires tan rellevants com Alimentària, són claus en el desenvolupament d’aquests projectes.<br />
<br />
<strong>Impuls al talent i noves tendències gastronòmiques </strong><br />
<br />
Així, l’Ajuntament impulsa el projecte amb Barcelona Activa –que en l’actualitat compta amb el programa d’acompanyament empresarial <em>InnoFood</em>, amb la filosofia de fer créixer les start-ups especialitzades en aquest sector i examinar les noves tendències– i Mercabarna com agent dinamitzador i amb polítiques de clúster integrant els diferents actors de la cadena de valor agroalimentària, convidant a formar-hi part a tot l’ecosistema alimentari des de centres formatius a empreses privades del mateix sector.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió