Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Barcelona suma 8,5 noves hectàrees verdes i assoleix el compromís de crear-ne 40 aquest mandat

ACN Barcelona – Barcelona suma 8,5 noves hectàrees verdes. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que amb aquestes assolirà el compromís de crear-ne 40 a cada mandat. El regidor d’Emergència Climàtica […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – Barcelona suma 8,5 noves hectàrees verdes. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que amb aquestes assolirà el compromís de crear-ne 40 a cada mandat. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que també destinaran 13,1 MEUR a “transformacions importants” de parcs existents. L’acte ha coincidit amb la festa de la primavera escolar, on l’alumnat d’una escola de cada districte ha plantat algunes plantes amb l’ajuda dels jardiners. A més, Badia ha convidat els barcelonins a participar en la segona entrega de la Festa de la Primavera, que tindrà lloc aquest dissabte al matí al parc del Poblenou.

La creació de 8,5 noves hectàrees verdes inclou vuit projectes diferents, que començaran entre aquest any i el proper. Els projectes més grans, el parc de Can Batlló, de 24.400 metres quadrats, i el parc Central Marina del Prat Vermell, de 19.663 metres quadrats, ja estan començats.

Les actuacions de les millores s’allargaran fins l’any que ve i afectaran diversos parcs de la ciutat. El pressupost es divideix en 5,6 MEUR per a millores d’espais verds i 7,5 MEUR per a millores seleccionades en els pressupostos participatius. 

En el primer cas, alguns dels parcs afectats seran el parc de la Trinitat, els jardins de Can Fabra i el parc del Clot, entre d’altres. Pel que fa al segon grup, hi haurà millores al parc de l’Espanya Industrial i al parc de la Pegaso, entre d’altres.

Badia considera que aquests grans manteniments faran que la ciutat guanyi “un verd molt més accessible, frondós i més ombres”. D’altra banda, explica que es comença a notar un sòl més “permeable” que, segons declara, té un efecte de reducció d’onades de calor, de la temperatura i de captació d’aigua de pluja. Tot això, afirma, serveix d’ajuda per mitigar el canvi climàtic.

Uns 1.400 alumnes han pogut col·laborar amb els jardiners en les tasques de plantació dels parcs. L’activitat, emmarcada en la festa de la primavera escolar, fa que els alumnes siguin “més responsables i conscients de la importància de mantenir el verd”, ha declarat el regidor Badia. D’altra banda, el parc del Poblenou acollirà aquest dissabte la segona entrega de la Festa de la Primavera, on, prèvia inscripció, podrà participar-hi tothom.