Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Barcelona s’incorpora a la Xarxa de les Nacions Unides pel Desenvolupament Sostenible

ACN Barcelona.-Barcelona s’ha incorporat a la Xarxa de Solucions pel Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En concret, el Barcelona Science and Technology Diplomacy Hub (SciTech DiploHub) és el representant […]

Avatar
Agències 21/05/2020

ACN Barcelona.-Barcelona s’ha incorporat a la Xarxa de Solucions pel Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En concret, el Barcelona Science and Technology Diplomacy Hub (SciTech DiploHub) és el representant de la ciutat en aquesta iniciativa multilateral que té com a objectiu mobilitzar el coneixement científic per avançar en al consecució dels objectius de desenvolupament sostenible. La Xarxa és una iniciativa llençada sota l’auspici del secretari general de l’ONU i té la missió de mobilitzar l’experiència i els recursos tècnics i científics de l’àmbit acadèmic, de la societat civil i del sector privat, aportant solucions per a un desenvolupament sostenible a nivell local, nacional i internacional.

El SciTech Diplo HUb ha destacat que Barcelona ha estat el primer ecosistema de ciència, tecnologia i innovació del món en ser reconegut com a membre d’aquesta xarxa, que fins ara incorporava exclusivament universitats, centres de recerca i altres institucions acadèmiques a títol individual. Ha afegit que això els permetrà treballar conjuntament amb d’altres organitzacions científiques i agències de les Nacions Unides, amb l’objectiu que la ciència i tecnologia de la capital catalana contribueixin efectivament a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a l’Acord de París sobre el Canvi Climàtic, mitjançant la formació, la recerca, l’anàlisi de polítiques públiques i la cooperació internacional. El director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig, ha afirmat que aquest anunci “consolida el paper central de l’ecosistema del coneixement i la innovació de Barcelona en els grans reptes globals a través de la seva ciència i tecnologia”. Ha afegit que així es potencien i connecten els actius científics i tecnològics de les universitats, empreses emergents i centres de recerca de la ciutat amb els alts nivells de decisió política, acció diplomàtica i al cooperació internacional per assolir un futur més sostenible.