Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Barcelona s’il·lumina i dona el tret de sortida al Nadal amb un espectacle de Sol Picó

ACN Barcelona.-El Nadal ha arribat a Barcelona i ho ha fet de la mà de Sol Picó i la tradicional encesa de llums. La plaça Comercial del Born ha acollit […]

Avatar
Agències 26/11/2020

ACN Barcelona.-El Nadal ha arribat a Barcelona i ho ha fet de la mà de Sol Picó i la tradicional encesa de llums. La plaça Comercial del Born ha acollit aquest dijous al vespre l’espectacle ‘Covinal’ amb ballarins, un muntatge de llum, música electrònica, música en directe i coreografia, que ha volgut ser un homenatge a la ciutadania, les trobades familiars i una crida a l’esperança dins de les dificultats d’aquest 2020. L’espectacle ha comptat amb públic però amb cita prèvia i seguint les mesures sanitàries vigents. Pel que fa a les llums, s’han il·luminat 100 quilòmetres, amb noves vies i zones com la plaça de Catalunya, i els 39 edificis dels mercats de la ciutat. Les llums s’apagaran el 7 de gener.

L’Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 65% la inversió en il·luminació nadalenca, passant de l’1,2 MEUR de l’any passat a 1,7 MEUR aquest any. L’augment del pressupost es tradueix en més vies il·luminades al centre de la ciutat i els eixos comercials; l’increment de la subvenció per als carrers il·luminats que promouen les associacions comercials, del 50 al 75% de subvenció; la il·luminació dels mercats i un nou model de contractació al qual aquest any s’han apuntat 16 carrers. Mitjançant aquest, és el consistori el que s’encarrega de la contractació, el disseny i la instal·lació de llums.L’encesa de llums d’aquest dijous ha estat precedida per l’espectacle de la companyia Sol Picó, centrat en les trobades familiars de les festes nadalenques. El tret de sortida s’ha donat a la plaça Comercial del Born per destacar la importància dels eixos comercials de la ciutat en un moment en què està passant moltes dificultats per la pandèmia.L’espectacle ha començat amb la projecció d’imatges a les façanes del Mercat del Born, simulant el confinament provocat per la pandèmia. A continuació, els quinze intèrprets, nou ballarins i sis músics s’han acostat a l’escenari, on han protagonitzat escenes característiques del Nadal. Així, han insistit en la importància d’entaular-se amb la família o els amics durant les festes. L’espectacle ha finalitzat a la tradicional encesa de llums de Nadal, el toc d’inici a una il·luminació que aquest any ha ampliat els carrers ornamentals i ha renovat els dissenys. Entre les novetats al centre hi ha la plaça de Catalunya, que per primer cop estarà il·luminada per Nadal; i la recuperació de les llums al carrer de Balmes. A més, es consoliden la plaça Urquinaona i Via Laietana i es continuen il·luminant la Gran Via, Aragó, el Paral•lel i la plaça Universitat. També es tornaran a il·luminar la Diagonal, el Passeig de la Verneda, Binèfar i Via Trajana i Creu Coberta i Pelai tornaran a tenir arcs de llums a banda i banda del carrer.D’altra banda, enguany s’ha iniciat el camí cap a un nou model de disseny, planificació i gestió que el consistori pretén consolidar el 2021 Aquest nou model ha de comportar un increment de la qualitat, amb especial incidència al centre, i aconseguint un relat integral a tota la ciutat. Amb aquest objectiu es farà un concurs per seleccionar l’estudi de disseny que prepararà el portfoli amb les propostes marc dels llums de Nadal. L’objectiu és que entre el 2021 i el 2022 estigui creat el ‘Model Barcelona’ de llums de Nadal.

Relacionats