Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Barcelona selecciona els dissenys per crear deu noves àrees de joc totalment accessibles

ACN Barcelona – Barcelona ha seleccionat ja els dissenys per crear deu noves àrees de joc totalment accessibles. El jurat del concurs convocat el maig passat per l’Ajuntament ha elegit […]

Agències 27/09/2022

ACN Barcelona – Barcelona ha seleccionat ja els dissenys per crear deu noves àrees de joc totalment accessibles. El jurat del concurs convocat el maig passat per l’Ajuntament ha elegit els millors dissenys en el marc de l’estratègia municipal per augmentar les oportunitats de joc de les persones amb diversitat funcional i persones amb discapacitat. Un cop resolt el concurs, les propostes seleccionades se seguiran concretant per adaptar-se als espais inclosos a cada lot i es començaran a redactar els projectes executius de cara a poder fer les obres a principis de 2024. El pressupost total que s’haurà destinat al concurs, la redacció dels projectes i l’execució de les obres rondarà els 4,38 milions d’euros.

Els criteris de valoració han tingut en compte l’accessibilitat i la jugabilitat de les propostes, la integració i adequació a les condicions d’entorn del lloc i la creació d’espais amables i confortables, fent èmfasi en l’ombra. Han format part del jurat les àrees municipals implicades en les àrees de joc infantil, arquitectes, pedagogs, i usuaris directes, entre altres. 

Entre les propostes seleccionades pel jurat en les diferents àrees de la ciutat hi ha arbres nous per generar una mena de bosc del qual n’emergeixen bolets, un cuc sensorial, un pòrtic octogonal de grans dimensions del qual pengen gronxadors i en surten unes catifes de cautxú o una tirolina accessible.

<strong>Més àrees accessibles</strong>

Actualment, de les 906 àrees de joc de la ciutat només n’hi ha 21 de totalment accessibles. Amb les àrees incloses en el concurs, les ja existents i els projectes d’altres àrees que hi ha en marxa, es passarà de 21 espais de joc totalment accessibles a més de 70 l’any 2024. I és que en els propers mesos també s’iniciaran els projectes de millora i reurbanització a diverses àrees infantils situades en diferents espais de la ciutat i properament també està prevista la remodelació de 30 àrees infantils més.