Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Barcelona, Sant Cugat i Mataró premiats per impulsar l’ús quotidià de la bicicleta

ACN Barcelona – Barcelona, Sant Cugat (Vallès Occidental) i Mataró (Maresme) han estat premiats per impulsar l’ús quotidià de la bicicleta. Set ciutats espanyoles es van alçar ahir a la […]

Agències 03/03/2023

ACN Barcelona – Barcelona, Sant Cugat (Vallès Occidental) i Mataró (Maresme) han estat premiats per impulsar l’ús quotidià de la bicicleta. Set ciutats espanyoles es van alçar ahir a la nit com a guanyadores dels Premis Bikefriendly en una gala que es va celebrar a Sevilla, en el marc de la III Trobada de la Bicicleta Urbana. Els guardons estan impulsats conjuntament per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB), presidida actualment per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i la consultora Bikefriendly Group, especialitzada en cicloturisme i mobilitat activa. Se celebren cada dos anys i tenen com a objectiu reconèixer els esforços de les administracions que impulsen projectes, iniciatives o accions destinades a fomentar l’ús d’aquest transport.

En aquesta tercera edició, es van lliurar premis al voltant de vuit categories: lideratge institucional, infraestructura ciclista d’àmbit urbà, infraestructura ciclista d’àmbit interurbà, infraestructura d’aparcament, educació i promoció, innovació i acceleració.

Com a novetat, en aquesta edició s’hi ha inclòs la vuitena categoria, la de ‘Bicieconomia’, per reconèixer la tasca d’empreses i entitats sense ànim de lucre. Dins aquesta categoria, el jurat va atorgar guardons en tres modalitats: ciclologística, productes i solucions per a la infraestructura ciclista; i promoció i formació de la mobilitat amb bicicleta.

L’Ajuntament de Barcelona va guanyar el premi en lideratge i compromís institucional, per l’increment i la millora d’infraestructures, serveis, comunicació i gestió de dades per a la mobilitat amb bicicleta. L’Ajuntament de Mataró el de infraestructura ciclista d’àmbit urbà, pel seu projecte ‘Anell ciclista de Mataró’.

Finalment, l’Ajuntament de Sant Cugat va rebre el guardó per infraestructura ciclista d’àmbit urbà, pels seus projectes per connectar el municipi amb els seus nuclis rellevants confrontants.