Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Barcelona reprèn el programa per restringir la circulació de vehicles en alguns carrers els caps de setmana

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona reprendrà a partir del 17 i el 18 d’octubre el programa ‘Obrim Carrers’ per restringir la circulació de vehicles en algunes vies de la ciutat en […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona reprendrà a partir del 17 i el 18 d’octubre el programa ‘Obrim Carrers’ per restringir la circulació de vehicles en algunes vies de la ciutat en cap de setmana. La iniciativa, que vol “pacificar” carrers per a l’ús de vianants i bicicletes i el lleure dels veïns, es va anunciar a principis del 2020 i es va poder dur a terme, per exemple, a Gran de Gràcia, Via Laietana o el carrer Aragó. Tanmateix, el programa municipal es va haver d’interrompre arran de la irrupció de la covid. La planificació final, postcovid, fixa que es restringirà el pas de vehicles durant tots els dissabtes i diumenges a l’eix Creu Coberta-carrer de Sants i al carrer Gran de Gràcia, entre les 9 i les 21 hores.

Segons el consistori, els talls de trànsit s’han adaptat al tipus de via, al seu ús habitual i a les demandes veïnals.L’objectiu ara és, per tant, doble. D’una banda, deixar carrers lliures de la circulació de vehicles els caps de setmana perquè puguin ser utilitzats per al passeig i el lleure de la ciutadania, i de l’altra, garantir alhora el compliment de les mesures i distàncies de seguretat a l’espai públic. A més, el programa també busca “reforçar i ampliar l’activitat en els eixos comercials de l’entorn”.Irrupció de la pandèmiaMentre van estar en vigor les restriccions de mobilitat provocades per l’emergència sanitària de la pandèmia, fins a finals de juny, l’Ajuntament va habilitar diferents àmbits de la ciutat per al pas dels vianants, les activitats d’oci i la pràctica esportiva de la ciutadania els caps de setmana.Ara, hi ha almenys dues vies que passen a incorporar-se de manera “permanent” al programa ‘Obrim Carrers’. Són l’Eix Creu Coberta-Carrer de Sants (entre plaça Espanya i carrer Arizala) i Gran de Gràcia (entre carrer Nil Fabra i plaça Nicolás Salmerón). Al marge del programa ‘Obrim Carrers’, el districte de Gràcia també restringirà -a petició dels comerciants- el pas de vehicles a dos trams de la Travessera de Gràcia tots els dissabtes entre les 9 i les 21. Es tracta dels trams compresos entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla i entre Torrent de l’Olla i Milà i Fontanals.Durant tots els talls, el consistori garantirà el pas dels serveis municipals, els vehicles d’emergència i els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i permetrà l’accés als aparcaments de la zona. Pel que fa a altres vies, com la Via Laietana, l’Ajuntament de Barcelona assegura que treballarà “conjuntament amb veïns i comerciants” de la zona una proposta vinculada al programa ‘Obrim Carrers’.