Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Barcelona remodelarà el Centre Municipal de Vela amb la Copa Amèrica 2024 en l’horitzó

ACN Barcelona – Barcelona renovarà el Centre Municipal de Vela amb una inversió de 4,2 milions d’euros. La remodelació integral de la instal·lació esportiva, inaugurada l’any 1992, començarà a l’octubre […]

Agències 05/08/2022

ACN Barcelona – Barcelona renovarà el Centre Municipal de Vela amb una inversió de 4,2 milions d’euros. La remodelació integral de la instal·lació esportiva, inaugurada l’any 1992, començarà a l’octubre i es preveu enllestir la reforma el primer trimestre del 2024, amb la Copa Amèrica que s’ha de celebrar el mateix any en l’horitzó. El projecte de renovació del centre serà finançat per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) en el marc de tota la transformació del Port Olímpic, i gestionat per l’Institut Barcelona Esports (IBE).

La reforma de l’edifici del CMV s’emmarca en el projecte de transformació del Port Olímpic, després d’haver finalitzat les obres del Dic de Recer, l’inici de les obres del nou accés que connectarà la ciutat amb el port, així com el nou Balcó Gastronòmic, que es preveu per a l’estiu del 2024.

La renovació preveu d’una banda, la millora de les seves instal·lacions; i de l’altra, la construcció d’una nova sala polivalent, situada a la part superior i concebuda com un espai diàfan.

El primer tinent d’alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni, ha assenyalat que el Port Olímpic continua avançant en la seva transformació amb horitzó a la Copa Amèrica 2024. “Inaugurat en el marc dels Jocs Olímpics, el Centre Municipal de Vela es va projectar amb l’objectiu d’esdevenir el punt de trobada entre els esports nàutics i la ciutadania”, ha destacat Collboni.

El primer tinent d’alcaldia ha assenyalat que és precisament amb aquest objectiu que l’Ajuntament de Barcelona entoma ara aquesta reforma: “Volem que la ciutadania connecti de nou amb el mar i ho facin des d’aquí, des del nou Port Olímpic en el qual estem treballant”. En aquest mateix sentit, el regidor d’Esports, David Escudé, ha afegit que la reforma d’aquest espai tan emblemàtic pel món nàutic és imprescindible ara.

Més de 110.000 escolars hi han practicat vela des de la seva posada en marxa i cada any unes 18.000 persones gaudeixen de les activitats nàutiques del Centre com el paddle surf, el caiac i el submarinisme.