Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Barcelona reivindica el paper de la dona en la història de la fotografia de la ciutat amb una exposició

ACN Barcelona.-Barcelona reivindica el paper de la dona en la història de la fotografia de la ciutat amb l’exposició ‘Barcelona fotògrafes’, que des d’aquest dissabte i fins al 6 de […]

Avatar
Agències 06/03/2021

ACN Barcelona.-Barcelona reivindica el paper de la dona en la història de la fotografia de la ciutat amb l’exposició ‘Barcelona fotògrafes’, que des d’aquest dissabte i fins al 6 de juny es podrà visitar a la Plaça Comercial del Born. La mostra parteix del llibre publicat amb el mateix nom i és un relat gràfic a partir de 70 fotografies fetes per dones en diferents moments de la història de la ciutat. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquest dissabte l’exposició i ha destacat que fer-ho a les portes del 8-M és una bona ocasió perquè és un dia “de lluita i conquesta de drets i llibertats”. En aquest sentit, Colau ha posat les autores de les fotografies com a exemple “de professionalitat i valentia”.

Són dones, ha dit, “que van trencar motlles per obrir-se camí en un mon d’homes i el seu testimoni gràfic i vital convida a continuar avançat per trencar barreres”. “Barcelona és i vol ser una ciutat feminista, per això no podem ser una ciutat sense memòria”, ha assenyalat. Segons ha explicat, l’exposició es divideix en tres grans àmbits: la Barcelona que s’internacionalitza, la ciutat des dels terrats en els primers anys del franquisme i la Barcelona “a peu pla” des de principis dels 70. L’alcaldessa també ha avançat que a partir del juny l’exposició passarà a ser itinerant i es mostrarà en diferents districtes. Per tant, ha celebrat, tindrà un “llarg recorregut” a la ciutat.