Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Barcelona reforma provisionalment el Port Olímpic a l’espera de recuperar tots els locals de Mestral

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha començat una reforma provisional del Port Olímpic mentre segueix a l’espera de recuperar els locals que no han tornat les claus. La reforma provisional consisteix […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha començat una reforma provisional del Port Olímpic mentre segueix a l’espera de recuperar els locals que no han tornat les claus. La reforma provisional consisteix a retirar les carpes i terrasses i les línies d’aparcament que hi ha a la zona dels molls de Mestral i de Gregal. Així, es guanyaran fins a 10.000 m2 d’espai per al passeig i la pràctica esportiva i es transformarà en un espai de trobada, amb nous elements de mobiliari urbà com bancs. La previsió és que els treballs acabin a finals de desembre i costin 400.000 euros. En paral·lel, el consistori confia que d’aquí a finals d’any recuperarà el domini de tots els locals d’oci nocturn del Moll de Mestral, on vol ubicar-hi locals d’economia blava.

Fins ara només han retornat les claus de forma voluntària 4 locals d’oci nocturn i en queden 26 més pendents. El 16 d’octubre va finalitzar el termini derivat dels expedients administratius a aquests 26 locals i ara l’Ajuntament ha obert la via judicial amb laprevisió de tenir l’autorització per executar els desnonaments i recuperar “definitivament”els locals abans que acabi aquest 2020. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha admès que la decisió final depèn d’un jutge però veu “obvi” que els locals són propietat pública. “Això esta guanyat, és qüestió de setmanes o mesos”, ha indicat en roda de premsa.