Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Barcelona reduirà el 50% dels processos i el 50% del temps per fer activitats econòmiques en els propers cinc anys

ACN Barcelona.-Barcelona reduirà el 50% dels processos i el 50% del temps per fer qualsevol activitat econòmica en els propers cinc anys. El primer tinent d’alcaldia d’Economia i president de […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-Barcelona reduirà el 50% dels processos i el 50% del temps per fer qualsevol activitat econòmica en els propers cinc anys. El primer tinent d’alcaldia d’Economia i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha presentat aquest divendres la mesura ‘Pla Barcelona Fàcil’ davant de representants de col·legis professionals de Catalunya i agents econòmics de la ciutat. L’objectiu és facilitar l’obertura de nova activitat econòmica i que els tràmits i recursos es puguin fer de forma ràpida i eficient. Collboni ha assegurat que les ciutats tenen un “paper fonamental en el lideratge de la reactivació econòmica” davant de les conseqüències de la pandèmia i que una de les prioritats de Barcelona és l'”atracció i retenció de talent i d’inversions”.

Amb aquesta mesura, el consistori vol identificar millores en la creació d’activitat econòmica des de l’inici i fins al final del procés i apropar-se a les preocupacions de les persones residents a Barcelona que volen muntar una empresa o tramitar qualsevol activitat. A la reunió hi han assistit el Consell de Gremis, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Col·legi de Gestors Administratius, el Col·legi d’Agents Comercials, el Col·legi de Màrqueting i Comunicació, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació 22@Network, Barcelona Global, la subdelegació del Govern espanyol a Barcelona, PIMEC, ICEX, Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i l’Associació Catalana d’Executius ACEDE.