Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Barcelona recupera 45 tones de roba amb el nou servei de recollida domiciliària de tèxtil

ACN Barcelona – El servei gratuït de recollida de tèxtil a domicili a Barcelona – que es va posar en funcionament el passat mes de febrer – ha realitzat un […]

Agències 15/03/2023

ACN Barcelona – El servei gratuït de recollida de tèxtil a domicili a Barcelona – que es va posar en funcionament el passat mes de febrer – ha realitzat un total de 811 recollides que han permès recuperar 44,8 tones de roba i altres tèxtils. L’objectiu és incrementar la quantitat de roba i tèxtil que es recull selectivament a la ciutat i incrementar les taxes de reutilització i reciclatge. El servei va dirigit a la ciutadania que vol despendre’s de roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines; i amb aquest, es vol fomentar la prevenció de residus i l’economia circular. El sector del tèxtil és un dels majors consumidors de recursos del món, amb un enorme impacte ambiental i climàtic.

La iniciativa s’emmarca en el Pla residu zero de Barcelona 2021-2027, que integra l’estratègia Residu zero en la planificació de la gestió de residus a la ciutat, repensant les polítiques de prevenció de residus des d’aquest nou paradigma i amb la intenció de contribuir a la mitigació de la crisi climàtica.