Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Barcelona proposa a la Generalitat prorrogar els horaris comercials fins al 31 de desembre

ACN Barcelona.-El ple de Barcelona ha aprovat aquest dimecres proposar al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat la pròrroga dels horaris comercials actuals fins al 31 de desembre del […]

Agències 23/06/2021

ACN Barcelona.-El ple de Barcelona ha aprovat aquest dimecres proposar al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat la pròrroga dels horaris comercials actuals fins al 31 de desembre del 2021. El mes passat el govern de Barcelona va advertir que la normativa actual marcada per la Generalitat estaria vigent fins al 3 d’agost del 2021i va alertar que si no s’adoptava un nou acord s’aplicaria la normativa espanyola, que suposa una “liberalització” del sector. Inicialment, l’executiu municipal va proposar que tots els comerços de la ciutat puguin obrir, a partir del 2022, des de l’1 de maig fins al 30 de setembre tots els festius i diumenges de 12 a 20 hores. Aquest dimecres, però, ha demanat que de moment es prorroguin els horaris vigents.

L’acord s’ha aprovat amb el suport de tots els grups excepte JxCat i Cs, que hi han votat en contra.Actualment hi ha reconegudes unes zones turístiques a efectes d’horaris comercials i el que plantejaven el mes passat la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta era modificar aquest mapa perquè passi a ser-ho el conjunt de la ciutat.Després de l’acord de les patronals, però, sindicats com CCOO van qualificar de “vergonyosa” la proposta d’obrir els comerços diumenges i festius entre maig i setembre a partir del 2022 i va assegurar que no crearia llocs de treball.