Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Barcelona promou ajuts de fins a 2.000 euros per instal·lar persianes que deixin veure l’interior de les botigues

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona vol incentivar el recanvi de les persianes opaques de les botigues per d’altres que permetin veure’n l’interior, com ara les de malla. Per això, el […]

Agències 16/05/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona vol incentivar el recanvi de les persianes opaques de les botigues per d’altres que permetin veure’n l’interior, com ara les de malla. Per això, el consistori ha llançat una subvenció d’un milió d’euros, que s’estima que arribi a uns 500 establiments comercials amb ajudes de fins a 2.000 euros. La voluntat de la iniciativa és millorar l’atractivitat dels locals comercials. Alhora, però, també es busca prevenir l’incivisme de les pintades -els models proposats el dificulten-, dotar d’una major vitalitat i sensació de netedat els carrers on es troba el teixit comercial i diferenciar, fora dels horaris comercials, els locals que tenen activitat econòmica dels que no en tenen.

Així, els establiments i botigues que canviïn les seves persianes opaques per d’altres que permetin veure l’interior de la botiga podran acollir-se a la convocatòria d’ajuts, que s’emmarca en el programa ‘Amunt Persianes’.

Concretament, els ajuts es podran sol·licitar des del pròxim 17 de maig i fins al 30 de setembre. Poden acollir-se a l’ajut tant els establiments que hagin fet el canvi com els que tinguin previst fer-lo durant tot l’any 2022.

Els destinataris són els titulars d’activitats comercials, de serveis, restauració, oci nocturn i allotjament turístic en establiments en planta baixa o a peu de carrer. En el cas que la persona sol·licitant no sigui la propietària, aquesta haurà de facilitar document que acrediti l’autorització de la persona propietària.

La substitució de cada persiana se subvencionarà amb un màxim de 2.000 euros i un mateix titular podrà sol·licitar fins a un màxim de tres subvencions per actuacions de canvi de persiana. Els ajuts, que es gestionaran des de Barcelona Activa, s’atorgaran per ordre d’arribada fins a exhaurir el pressupost previst. Les despeses subvencionables són les directament relacionades amb el subministrament, transport i instal·lació de les persianes.

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona també manté oberta una línia de subvencions per a la digitalització del comerç amb un pressupost de 750.000 euros per facilitar l’adaptació del teixit comercial als nous hàbits de consum potenciant-ne la presència activa a Internet.