Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Barcelona participa en una xarxa amb ciutats d’arreu del món per combatre la desigualtat de gènere

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dilluns a la tarda en la presentació de la xarxa internacional de ciutats impulsada per Los Ángeles City Hub And Network […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dilluns a la tarda en la presentació de la xarxa internacional de ciutats impulsada per Los Ángeles City Hub And Network for Gender Equity (Change). La iniciativa té com a objectiu compartir polítiques per combatre el sexisme, la misogínia i la injustícia per raó de gènere. Colau, ha posat en valor les polítiques feministes que s’han dut a terme a la capital catalana des que ella és alcaldessa. Ha destacat, per exemple, la creació d’una regidoria específica de Feminismes i LGTBI i d’un departament de transversalitat de gènere dedicat a integrar la perspectiva de gènere a totes les polítiques impulsades per l’Ajuntament.

“Hem de portar les polítiques feministes a totes les esferes del govern, des del pressupost a la planificació urbanística, passant per les polítiques culturals per aconseguir la paritat en la programació”, ha assenyalat.Colau ha reflexionat que “lamentablement” la crisi econòmica “no afecta per igual homes i dones” i ha subratllat la “necessitat” de posar en valor les tasques de cura dels infants i de la gent gran “sovint invisibilitzades i no remunerades”. En aquest sentit ha recordat la creació de l’Espai Barcelona Cuida.Pel que fa a com ha afectat la covid-19 a les dones, Colau ha lamentat l’increment de casos de dones que han patit violència masclista durant el confinament. L’Ajuntament ha hagut “d’intensificar les estratègies i serveis d’atenció a les víctimes i als infants perquè no estiguin soles”, ha dit. En l’àmbit laboral ha constatat que “són les dones les que en una crisi com aquesta perden posicions i cobreixen les necessitats que s’han posat al descobert, amb treballs més precaris i desregularitzats”, i ha lamentat la “doble o triple” discriminació que pateixen les dones migrants i LGTBI, amb una “menció especial” a les dones trans.La trobada ha comptat amb la participació de les alcaldies de totes les ciutats que formen part de Change, com ara la mateixa Colau; Eric Garcetti, alcalde de Los Angeles; Sadiq Khan, alcalde de Londres; Claudia Scheinbaum, cap de govern de Ciutat de Mèxic; Yvonne Aki-Sawyerr, alcaldessa de Freetown, o Yuriko Koike, alcaldessa de Tòquio.