Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Barcelona paga prop d’1 milió d’euros d’ajuts a empreses de turisme i oci

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha destinat una partida de gairebé 1 milió d’euros per pagar ajuts a empreses de turisme i oci de la ciutat que van mantenir l’activitat durant […]

Agències 15/01/2022

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha destinat una partida de gairebé 1 milió d’euros per pagar ajuts a empreses de turisme i oci de la ciutat que van mantenir l’activitat durant la pandèmia. En total, 284 companyies rebran entre 1.000 i 8.000 euros per cobrir part de les despeses derivades de seguir amb l’activitat. Les subvencions ajuden al pagament del lloguer, subministraments, comunicacions, assegurances, material d’oficina, neteja o despeses derivades de la implementació de mesures de seguretat sanitària. Un 48% dels ajuts s’han destinat a hotels, un 15% a hostals, pensions, fondes o altres establiments turístics, un 23% a agències de viatge, un 8% a empreses d’espectacles i un 4% a serveis d’organització de congressos.

La major part dels negocis, 89, han rebut un import de 1.000 euros en ajuts, mentre que 52 han cobrat 8.000 euros. Hi ha 49 empreses que en reben 2.000, 50 que en cobren 3.000 i 44 que n’ingressen 5.000. Segons les dades de l’Ajuntament, 235 de les 284 empreses tenen plantilles de menys de 50 treballadors.Per districtes, l’Eixample és el que concentra més empreses que han rebut subvenció, amb un total de 95, seguit de Ciutat Vella amb 42 establiments, i Sarrià-Sant Gervasi, amb 41.El primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, ha assegurat que amb aquests ajuts l’Ajuntament demostra que la seva prioritat és “estar al costat dels sectors que pateixen més dificultats per la crisi, com són el turisme i l’oci, per ajudar a salvar empreses i llocs de treball”. “Des dels inicis de la pandèmia, hem doblat els recursos totals destinats a impulsar polítiques de promoció i reactivació de la ciutat i gràcies a això hem pogut mobilitzar importants paquets de mesures amb subvencions, assessorament, formació o ajudes directes com aquestes, que dinamitzen l’economia i contribueixen a la creació d’ocupació”, ha dit Collboni en un comunicat.El 2021, el pressupost global articulat pel Centre municipal de Coordinació de la Resposta econòmica (CECORE) ha estat de 87 milions d’euros. D’aquesta dotació global, 45 milions d’euros s’han destinat a ajuts i subvencions.Aquest paquet se suma a altres mesures destinades al sector del turisme com ara la creació del Barcelona MICE Destination Support Programme que l’Ajuntament ha dotat amb 3 milions d’euros per impulsar la captació i fidelització de congressos i esdeveniments a la ciutat.