Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Barcelona obre la porta a definir horaris per portar els gossos als parcs i jardins

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona obre la porta a definir horaris per portar els gossos als parcs i jardins. És una de les opcions que el consistori no descarta un cop […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona obre la porta a definir horaris per portar els gossos als parcs i jardins. És una de les opcions que el consistori no descarta un cop s’aixequi la moratòria municipal que permet l’accés generalitzat de gossos en espais verds fins que la ciutat es doti de prou àrees d’esbarjo per a gossos. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat a betevé que ara ja hi ha prou àrees per a animals de companyia i cal “protegir la natura”. Per això, ha afegit, cal analitzar quins espais públics, com parcs, són compartits i quins no. “Ens podem trobar horaris, més espais o espais on no es permeti l’accés de gossos”, ha dit.

En tot cas, Badia ha assenyalat que “ja tocaria” aixecar la moratòria. Actualment, Barcelona compta amb més de 100 àrees per a gossos, segons informació de l’Ajuntament. Gairebé la meitat de les àrees tenen entre 300 i 400 m2.Per la seva banda, la tercera tinenta d’alcaldia i responsable de polítiques de benestar animal, Laia Bonet, ha comparegut aquest dimecres en comissió per respondre a una pregunta de JxCat sobre el desplegament de l’ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals de 2014 i les accions per concretar zones d’ús compartit (ZUC). Bonet ha recordat que l’ordenança preveu zones segregades específiques per a gossos i zones d’ús compartit, aquestes últimes tant per als que van amb gos com per als que no.Pel que fa les zones segregades, Bonet ha assegurat que s’ha gairebé quadruplicat el que estipula l’ordenança i s’ha anat més enllà. Avui, ha dit, hi ha gairebé quatre àrees per districte mentre que la normativa preveu que, com a mínim, n’hi hagi una. Segons ella, el 98% dels veïns de Barcelona tenen ara una àrea d’esbarjo per a gossos a menys de quinze minuts de casa. Amb tot, ha reconegut que encara cal desplegar les zones d’ús compartit. La pandèmia retarda la implementació de zones compartidesBonet ha explicat que ja hi ha una llista amb les 73 possibles zones d’ús compartit que pot haver-hi a Barcelona, però que l’esclat de la pandèmia el 2020 n’ha retardat la implementació. En concret, ha indicat, es van trobar amb la necessitat d’identificar espais “extres” per a les escoles, per exemple. “Actualment, a causa de la pandèmia, moltes d’aquestes futures zones d’ús compartit estan ocupades per zones escolars o les ampliacions de terrasses de bars i restaurants “, han detallat fonts municipals a l’ACN. Les mateixes fonts han assenyalat que en tots els districtes s’estan definint zones d’ús compartit. “Seran espais on serà possible, en uns horaris determinats, l’esbarjo de gossos i el trànsit de persones”, han precisat les mateixes fonts. Així, quan la situació de la pandèmia es trobi “estabilitzada” l’Ajuntament procedirà a implantar aquestes zones. “Acabarem el mandat amb les ZUC implantades”, ha conclòs Bonet. En paral·lel, ha avançat que el consistori presentarà aviat un ‘pla estratègic de gossos’.